Početna Novosti 5808 pregleda

POTICAJI: Na struju je opet IN

Struja je opet IN
Vidi galeriju 1/2
POTICAJI: Na struju je opet IN POTICAJI: Na struju je opet IN

Od sljedećega tjedna napokon stižu poticaji za električna vozila i plug-in hibride, do 80.000 kuna, a natječaj će trajati do kraja ovoga mjeseca

Struja je opet IN | Author: Davor PuklavecPIXSELL foto: Davor PuklavecPIXSELL

Nakon tri godine Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisuje novi natječaj za elektoropoticaje koji se financiraju iz sredstava EU-a. Prema najnovijim informacijama dobivenim od službe za odnose s javnošću FZOEU-a, sve kreće već polovinom sljedećega tjedna, a glavne smjernice bit će slične onima iz 2014. i 2015. godine, odnosno poticaj za potpuno električne automobile iznosit će 80.000, a nabava plug-in hibrida bitće potaknuta s 40.000 kuna (samo oni koji imaju emisiju štetnih plinova manju od 50 g/km CO2), vozila na dva kotača, skuteri i motocikli 20.000 te bicikli 5000 kuna. Od svega su izuzeta isključivo hibridna vozila. Ukupan iznos poticajnih sredstava bit će poznat već u ponedjeljak, no nagađamo da će se iznos koji će država u tu svrhu namijeniti bude kretati oko dvadeset milijuna kuna.

Struja je opet IN | Author: Nikola Cutuk/PIXSELL foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.