Početna Novosti 28 pregleda

Poticaji udesetorostručili prodaju elektro automobila

2. Nikola Tesla EV Rally
Vidi galeriju 1/4
Poticaji udesetorostručili prodaju elektro automobila Poticaji udesetorostručili prodaju elektro automobila Poticaji udesetorostručili prodaju elektro automobila Poticaji udesetorostručili prodaju elektro automobila

Ovogodišnji poticaju za kupnju električnih i hibridnih vozila su razgrabljeni, a kako i ne bi bili kada se 100 km može odvesti za samo 8 kuna

Osim naglog rasta prodaje elektro auta, zabilježena je i ekstrmena prodaja hibrida te plug in hibrida. Za prve država donira 70.000 kuna, za plug in vozila 50.000 kn, a za hibride 30.000. Najveći dio od 15 milijuna kuna ove godine, jednako kao i prošle, pripalo je Toyoti. Naši su spretni, sretni i ekološki osvješteni kupci novih auta najviše birali Toyotu Yaris. Odličan mali auto i vrhunska hibridna tehnologija mogla se kupiti po cijeni od svega 90.000 kuna. Približno jednako toliko stoji i obični jednolitarski benzinac (81.000 kn).

2. Nikola Tesla EV Rally | Author: Igor Stažić foto: Igor Stažić

Poticaji pri kupnji, razne porezne olakšice, besplatna ili za elektroaute barem rezervirana parkirališna mjesta i još niz pogodnosti kojima države članice EU stimuliraju kupnju elektroauta vožnju na struju učinili su prihvatljivom i ljudima koji samo gledaju financijsku računicu. Elektro auti u prosjeku potroše svega 8 kn na 100 km, održavanje im je neusporedivo jeftinije, a emisija štenih plinova ravna nuli….!!!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.