Početna Novosti 1 pregleda

Povijesni uspjeh: Kia zabilježila rekordnu prodaju u Europi

2017
Vidi galeriju 1/8
Povijesni uspjeh: Kia zabilježila rekordnu prodaju u Europi Povijesni uspjeh: Kia zabilježila rekordnu prodaju u Europi Povijesni uspjeh: Kia zabilježila rekordnu prodaju u Europi Povijesni uspjeh: Kia zabilježila rekordnu prodaju u Europi Povijesni uspjeh: Kia zabilježila rekordnu prodaju u Europi Povijesni uspjeh: Kia zabilježila rekordnu prodaju u Europi Povijesni uspjeh: Kia zabilježila rekordnu prodaju u Europi Povijesni uspjeh: Kia zabilježila rekordnu prodaju u Europi

Kia Motors je, prema podacima Europske udruge proizvođača automobila (ACEA), u prva četiri mjeseca ove godine postigla novi prodajni rekord na europskome tržištu...

Rekordnih 166.266 prvi put registriranih Kia vozila od 1. siječnja do 30. travnja predstavlja rast 11,7 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, što značajno premašuje rast europskoga tržišta, koji je bio u tome razdoblju 4,5 posto.

2017 | Author: Kia foto: Kia

Kia je prvi put dostigla tržišni udio u Europi od 3 posto (2,8 % u istome razdoblju prošle godine). Najstariji korejski proizvođač automobila u travnju je s prodanih 41.279 vozila čak dostigao tržišni udio 3,4 posto.

2017 | Author: Kia foto: Kia

Ožujak 2017. predstavljao je novu prekretnicu u povijesti Kije u Europi, jer je prvi put u jednome mjesecu prodano više od 55.000 novih vozila. Dva ključna područja koja su uzrokovala rast Kijine prodaje su lansiranje novih modela i velik izbor novih hibridnih i električnih vozila.

2017 | Author: Kia foto: Kia 2017 | Author: Kia foto: Kia

Novi Rio, koji je u Europu stigao početkom ove godine (prodaja u Hrvatskoj upravo je počela), odmah je postao hit među europskim kupcima. A vozila s alternativnim pogonom najveće su pojedinačno područje rasta Kijine prodaje u travnju. Prodaja hibridnih i električnih vozila Kia je u prva četiri mjeseca 2017. u odnosu na 2016. povećana više od devet puta. Najveći doprinos eksploziji prodaje dali su novi hibridni crossover Niro (10.339 vozila), Optima Plug-in Hybrid (307 vozila) i električni Soul EV (1487 vozila).

2017 | Author: Kia foto: Kia

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.