Početna Novosti 117 pregleda

Prve slike: Hyundai je najavio svoj jeftini električni model

FOTO: Hyundai

Hyundaijev novi mali automobil, prema njegovim kreatorima, ima za cilj "postaviti nove standarde u smislu dosega, tehnologije i sigurnosnih značajki

Hyundai je objavio prve teaser  fotografije i detalje o svom novom električnom automobilu koji bi trebao koštati oko 20.000 eura. Zove se Inster i obećava doseg do 355 km s jednim punjenjem po WLTP-u. Svjetska premijera već je planirana na Međunarodnom sajmu mobilnosti u Busanu krajem ovog mjeseca.

Author: Hyundai foto: Hyundai

Prve službene teaser slike pokazuju nam nekoliko vrlo zanimljivih detalja i otkrivaju više nego što je to uobičajeno na sličnim teaserima. Cijelo vozilo se još ne može vidjeti, ali je potpuno jasno da se iza njega nalazi model koji se u Južnoj Koreji prodaje pod nazivom Casper. Inster je razvoj Caspera na benzinski pogon i zadržat će naziv Casper Electric u Koreji.

Author: Hyundai foto: Hyundai

Za naziv Inster Hyundai kaže da je kombinacija riječi  intimately i innovative (intimno i inovativno). Hyundaijev novi mali automobil, prema njegovim kreatorima, ima za cilj "postaviti nove standarde u smislu dosega, tehnologije i sigurnosnih značajki, redefinirajući ono što kupci mogu očekivati ​​od vozila u ovoj klasi." 

Author: Hyundai foto: Hyundai

Doseg od 355 km je ujedno i jedina konkretna informacija koju je Hyundai objavio o automobilu. Slike prikazuju robustan, ali vrlo mali SUV profil s tipičnim LED dnevnim svjetlima Caspera, i stražnjim svjetlima u stilu Ioniq modela. 

Author: Hyundai foto: Hyundai

Trenutačno nemamo nikakvih službenih informacija o interijeru, ali špijunske fotografije koje su objavile neke internetske stranice otkrile su digitalni zaslonom instrumentne ploče i relativno velik zaslon Infotainmenta. 

Author: Hyundai foto: Hyundai

Korejski električni automobil trebao bi konkurirati s modelima kao što su Citroen C3, Dacia Spring te s budućim Renaultom Twingom i malim električnim Volkswagenom ID.1. Cijena nije službeno objavljena, no u raznim medijima se spominje da Hyundai cilja na oko 20.000 eura za osnovnu verziju. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.