Početna Novosti 4104 pregleda

Pun k'o brod: Mate Rimac je najbogatiji čovjek u Hrvatskoj

Mate Rimac održao govor o nastanku tvrtke Rimac Automobili

Prema informacijama o vlasničkoj strukturi, koje je iznio sam Mate Rimac, kompanija Rimac Automobili vrijedi 4,3 milijarde kuna...

Rimac C_Two u Ženevi | Author: Rimac Automobili foto: Rimac Automobili

Nedavno su u kompaniju našega Mate Rimca ušli Hyundai i Kia, čime je njezina vrijednost porasla na 4,3 milijarde kuna. S obzirom na to da je sam Mate vlasnik oko 47,7 posto kompanije, nije teško izračunati koliko je on zapravo 'težak'. Kada kažemo težak mislimo na to koliko je on financijski moćan. S imovinom od oko dvije milijarde kuna svrstao se na sami vrh ljestvice najbogatijih Hrvata.

Rimac Automobili i Hyundai Motor Group | Author: Rimac Automobili foto: Rimac Automobili

REVOLUCIJA Rimčev novi električni auto ispisat će povijest Hyundaija

U nedavnom intervjuu povodom ulaska korejskih giganata u Rimac Automobile Mate je izjavio: 'Što se vlasništva tiče, sada držim 47,7 posto. Kineski Camel group ima 14 posto, Hyundai 11 posto, Porsche 10 posto, Kia 2,7 posto, a ostalo su manji udjeli dosadašnjih ulagača iz 2012. i 2013. godine.’

concept one | Author: Željko Lukunić/Pixsell foto: Željko Lukunić/Pixsell

Spomenimo kako u kompaniji trenutno radi više od 500 zaposlenika te se iz dana u dan nastavlja eksponencijalni rast. Intenzivno se radi na procesu u kojemu bi se iz maloserijskoga proizvođača složenih visokokvalitetnih komponenti elektropogona tvrtka pretvorila u velikoserijskoga proizvođača za autoindustriju.

Mate Rimac održao govor o nastanku tvrtke Rimac Automobili | Author: Borna Filić/PIXSELL foto: Borna Filić/PIXSELL

 

Ekskluzivno u Hrvatskoj: Pogledajte test nove Toyote Supre

Auto start YouTube kanal | Author: Auto start foto: Auto start

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.