Početna Novosti 1228 pregleda

Gubitak Rimčeve kompanije lani bio 43 milijuna kuna

Rimčeva kompanija lani bila u gubitku od 43 milijuna kuna
FOTO: Borna Filić/PIXSELL

U revidiranom izvješću naglašava se kako su u tvrtki fokusirani na razvoj vlastitih proizvoda i dugoročne rezultate, koji će tek za nekoliko godina donijeti prihode i dobit

Kompanija Rimac automobili završila je prošlu godinu s gubitkom 43 milijuna kuna, a revidirano izvješće pokazuje zbog čega su u tvrtki optimistični u vezi s budućnošću, piše Tportal.

Rimac C2 | Author: Rimac Automobili foto: Rimac Automobili

U izvješću se naglašava kako su fokusirani na razvoj vlastitih proizvoda i dugoročne rezultate i da je relativno mali dio kapaciteta slobodan za vanjske projekte s kupcima iz industrije. Navode kako su upravo u toj 2017. pokrenuli niz dugoročnih projekata koji će doći na tržište i tek za nbekoliko godina donijeti prihode i dobit. Kratkoročno to negativno utječe na rezultate, ali Uprava vjeruje da će donijeti veliku priliku i korist društvu na duge staze. 

Rimčeva kompanija lani bila u gubitku od 43 milijuna kuna | Author: Borna Filić/PIXSELL foto: Borna Filić/PIXSELL

U Rimčevu su kompaniju uložili Camel grupa i Porsche, a riječ je o skoro 44 milijuna eura. Iz fondova EU-a povukli su 52,2 milijuna kuna, a navode i kako razvijaju sustave koji bi mogli privući interes drugih tvrtki. Zbog tog razvoja su i udvostručili ulaganja u razvoj - na 24,2 milijuna kuna. Prosječna neto plaća radnika lani je tako iznosila 8975,91 kunu.

Jedan od velikih novih projekata je i suradnja s Pininfarinom.

Rimac C_Two | Author: Rimac Automobili foto: Rimac Automobili

- Rimac će osigurati elektropogon, softver, hardver i baterijski sustav kroz ugovor vrijednan 600 milijuna kuna za Automobile Pininfarina i razvoj njihova prvog električnog automobilas visokim performansama, PF0" - rekli su prije nekoliko dana u Rimac Automobilima.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.