Početna Novosti 58 pregleda

Spyder i Speedster studije iz serijskog modela Mazda MX-5

MAZDA NA SEMA SHOWU
Vidi galeriju 1/3
Spyder i Speedster studije iz serijskog modela Mazda MX-5 Spyder i Speedster studije iz serijskog modela Mazda MX-5 Spyder i Speedster studije iz serijskog modela Mazda MX-5

Mazda MX-5 Spyder i MX-5 Speedster su lagani koncepti izvedeni iz serijskog modela MX-5. To su dva različita pogleda na izvornu filozofiju laganog sportskog auta izložena na SEMA Showu u Las Vegasu

Mazda je na 2015 SEMA Showu u Las Vegasu predstavila dva dizajnerska koncepta izvedena iz potpuno novog automobila Mazda MX-5. Oba koncepta koriste laganu kopnstrukciju, te su male mase, što uz dodatno olakšavanje vozila daje poseban naglasak na veliki užitak pri vožnji bez krova.

MAZDA NA SEMA SHOWU | Author: Mazda foto: Mazda

Dizajneri su inspiraciju pronašli u roadsterima prošlih vremena. Tako MX-5 Spyder ima tzv. bikini top platneni krov, Mercury srebrnu boju, aero kit od ugljičnih vlakana, rešetkastu masku hladnjaka, lagane Yokohama Advan trkaće RS II 17-inčne naplatke i unutrašnjost presvučenu posebnom Spinneybeck PRIMA prirodnom kožom.

MAZDA NA SEMA SHOWU | Author: Mazda foto: Mazda

MX-5 Speedster vraća se na gole osnove roadstera – pa tako umjesto vjetrobrana ima tek usmjerivač zraka – što donosi izvorno „vjetar-u-kosi“ iskustvo vožnje sportskog automobila stare škole. Mazda je ovdje svoju strast prema smanjenju težine dovela do ekstrema, pa tako primjerice koristi vrata i sjedala od ugljičnih vlakana, kao i posebno izrađene 16-inčne RAYS 57 Extreme Gram Lights naplatke.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.