Početna Novosti 1827 pregleda

Stiže novi Bugatti, nazvan Divo, a koštat će 5 milijuna eura

Bugatti Divo
FOTO: Bugatti

Glasine su se potvrdile, istina je da Bugatti 'radi' na najbrutalnijemu hiperautomobilu ikada, koji će dobiti naziv po legendarnome Bugattijevu vozaču utrka Albertu Divou, koji je pobjeđivao u kasnim dvadesetim godinama prošlog stoljeća

Bugattijev test vozač VIDEO Bugattijev testni vozač: Kako sam preživio nesreću pri 400 km/h

Naravno, puno detalja o ovom automobilu nema, a osim naziva poznat je i datum dolaska. Novi Bugattijev 'dragulj' bit će predstavljen na eventu u Kaliforniji, 24. kolovoza

Bugatti Divo | Author: Bugatti foto: Bugatti

Najavljuje se također kako će Bugatti Divo imati malo veću snagu od Chironove te pravi pravcati trkaći sekvencijalni mjenjač, što će podosta poboljšati njegove performanse. Nadalje, ubrzavat će do stotke manje od 2,5 sekunda, a maksimalno će moći pojuriti 'samo' 385 kilometara na sat.

Bugatti Divo | Author: Bugatti foto: Bugatti

Iz ovoga se jasno da iščitati kako će Divo biti recimo 'hardcore' verzija Chirona, odnosno automobil bliži trkaćemu nego cestovnome. Sve će biti podređeno performansama, a usto će imati znatno manju masu od Chironove, zahvaljujući većoj upotrebi karbonskih vlakana u konstrukciji automobila. Nagađa se kako će biti proizvedena serija s 40 primjeraka, a za svaki će se morati izdvojiti pozamašnih 5 milijuna eura. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.