Početna Novosti 31 pregleda

Subaru slavi pola stoljeća bokser motora

bokser 50
Vidi galeriju 1/7
Subaru slavi pola stoljeća bokser motora Subaru slavi pola stoljeća bokser motora Subaru slavi pola stoljeća bokser motora Subaru slavi pola stoljeća bokser motora Subaru slavi pola stoljeća bokser motora Subaru slavi pola stoljeća bokser motora Subaru slavi pola stoljeća bokser motora

Prvi automobil koji je koristio bokser motor bio je Subaru 1000 koji je svjetlo dana ugledao 14. svibnja 1966 godine

Do dana današnjega japanska je tvornica automobila ostala vjerna tradiciji. U sve modele koji su trenutno u proizvodnji ugrađuje se njegov nadaleko poznati bokser motor.

subaru 1000 | Author: Subaru foto: Subaru

Subaru je tijekom godina kombinirao svoj bokser s turbopunjačima, čak je 2007. predstavio bokser dizelski motor koji se tada ugrađivao u modele Legacy i Outback. U Europi je upravo taj Subaruov motor postao najtraženiji u njihovim modelima.

bokser 50 | Author: Subaru foto: Subaru

Kroz godine Subaru je za svoj bokser dobivao mnoge nagrade, 2006. njihov 2,5-litreni bokser s turbopunjačem odnio je nagradu kao najbolji u konkurenciji motora s obujmom od 2 do 2,5 litre.

bokser 50 | Author: Subaru foto: Subaru

Prema posljednjem ugovoru potpisanom s Toyotom bokser bi se u budućnosti trebao kombinirati s hibridnom i plug-in tehnologijom. 

bokser 50 | Author: Subaru foto: Subaru

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.