Početna Novosti 1567 pregleda

Tesla Model S možda i nije tako siguran kako se predstavlja

Tesla pao na testu sigurnosti

Automatsko kočenje ili barem pomoć pri kočenju postaje standardna oprema gotovo svih novijih vozila, a oni koji je posjeduju obvezni su proći sigurnosne testove

Tesla pao na testu sigurnosti | Author: Engadget foto: Engadget

Upravo smo primili vijest kako je luksemburška uprava za testiranja sigurnosnih sustava ILNAS testirala sustav automatskoga kočenja marki Volvo i Tesla. Korišteni su modeli Volvo S90 i Tesla Model S kojl nije zadovoljio jer je za brzine 30 km/h 'pokosio' testno vozilo koje je stavljeno ispred njega. Volvo je uspio samostalno stati i za brzine 60 km/h.

Uber SAD Uber ipak nastavlja testiranje autonomnih vozila

Tesla pao na testu sigurnosti | Author: Electrek foto: Electrek

Iz Tesle nismo dobili konkretne informacije o ovome testu jer ga predstavnici ILNAS-a nisu kontaktirali, o tome su u Tesli saznali putem medija. Spomenuli su kako su došli do informacije da je riječ o vozilu koje je proizvedeno 2015. godine, a koje je po svim točkama američkog osiguravajućeg instituta na testovima sigurnosti dobilo ocjene 'odličan'. Američka kompanija najavljuje istragu dotičnoga testiranja pa će, nakon što prouie je li sve odrađeno pravilno, dati konkretnu izjavu o tome što se dogodilo za testiranja.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.