Početna Novosti 1509 pregleda

Toyota RAV4 najprodavaniji je SUV, no tron ipak pripada Qashqaiju

Toyota RAV4

U zadnjih pet godina popularnost vozila SUV porasla je 69 %, a najprodavaniji su 'japanci'

Toyota RAV4 | Author: Toyota foto: Toyota

U godini iza nas ponovo je zabilježen porast broja prodanih SUV-ova, čak 6 posto u odnosu na 2017. godinu. Najveće zasluge imaju upravo Japanci, koji posve dominiraju ovim relativno novim segmentom. Na prvo mjesto brendova, s 2,3 milijuna prodanih SUV-ova, smjestila se Toyota, drugo je s 2,24 milijuna pripalo Nissanu, a treće mjesto zauzela je Honda s isporučenih 1,84 milijuna vozila. Što se tiče korporacija i tu glavnu riječ vodi Zemlja Izlazećeg Sunca pa je prvo mjesto s 4,29 milijuna pripalo alijansi Nissan-Renault, odmah iza nje smjestila se Toyota, a njemački VW zauzeo je treću poziciju.

Honda CR-V i Honda HR-V | Author: Auto start foto: Auto start

Lamborghini Urus renderi Možete li zamisliti Lamborghini Urus u pick-up odijelu?

Stoga nije teško zaključiti i da je u u poretku najprodavanijih modela na samome vrhu Toyota RAV4 s 830.928 prodanih primjeraka, koju slijedi VW Tiguan sa 789.928 te Honda CR-V sa 741.302 prodana primjerka. Najprodavaniji u Europi, Qashqai je zauzeo tek petu poziciju svjetske ljestvice, no uzmemo li u obzir da je Nissan Rogue zapravo Qashqai za američko tržište ipak je pobjednik Qashqai koji u toj kombinaciji broji 973.693 jedinica.

Nissan Qashqai | Author: Nissan foto: Nissan

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.