Početna Novosti 71 pregleda

U Njemačkoj do 2020. godine milijun električnih automobila

njemačka potpore elek.
Vidi galeriju 1/4
U Njemačkoj do 2020. godine milijun električnih automobila U Njemačkoj do 2020. godine milijun električnih automobila U Njemačkoj do 2020. godine milijun električnih automobila U Njemačkoj do 2020. godine milijun električnih automobila

Njemačka vlada odobrila veliki inicijativni program za povećanje broja električnih i plug-in hibridnih vozila na svojim cestama

Prije nekoliko godina Nijemci su ambiciozno objavili kako će do kraja ovog desetljeća na njihovim prometnicama biti milijun električnih automobila. Kako je 2020. godina tu, iza ugla, njihov se plan sada čini nemogućom misijom.

njemačka potpore elek. | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

Stoga Njemačka vlada poduzima drastičnije korake u ostvarivanju obećanog cilja. Donijela je niz promjena (smanjenje poreza, programi i inicijative za povoljniju kupnju električnih i plug-in hibrida) koje će, nadaju se, pogurati prodaju eko-vozila.

njemačka potpore elek. | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

Milijardu eura potpore podijelit će zajedno Vlada i njemačka autoindustrija pa će i proizvođači imati više mogućnosti razvijati više 'eko-friendly' modela. Od te svote čak 300 milijuna bit će izdvojeno za izgranju novih električnih punionica.

njemačka potpore elek. | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

Kupci električnih automobila dobit će po 4000 eura potpore, a za kupovinu plug-in hibrida 3000 eura olakšice po vozilu. Trenutno je na njemačkim cestama i 45 milijuna vozila, a prema procjenama samo 50 tisuća na alternativni pogon. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.