Početna Novosti 441 pregleda

U Tesli ostvarili cilj i proizveli 5000 auta u tjedan dana

FOTO: Tesla

Već neko vrijeme šef te američke kompanije Elon Musk pokušava uvjeriti javnost kako će se proizvodni kapaciteti povećati i da će Tesla izaći iz velikih problema, a ovo je jedan od prvih pozitivnih pomaka...

Tesla Model 3 | Author: Tesla foto: Tesla

Posljednjih mjeseci puno se govorilo o financijskom stanju ovog američkoga proizvođača automobila, a bilo je i najava kako je kompanija pred bankrotom pa Elon Musk čini sve ne bi li se iz toga 'izvukao'. Naravno, te navode Musk je demantirao i najavio povećanje proizvodnih kapaciteta, kao jedno od rješenja za izlazak iz gubitaka i minusa. 

Elon Musk | Author: Wikimedia foto: Wikimedia

Napokon, njegove riječi su se ostvarile jer se proizvodnja Tesla Modela 3 drastično povećala. Uspio je ispuniti planove da s proizvodnih traka siđe 5000 primjeraka tjedno. No, uz pet tisuća Modela 3, čiju isporuku kupci već mjesecima čekaju, proizvelo se i dvije tisuće modela S i X. 

Tesla Motors | Author: Tesla Motors foto: Tesla Motors

Prvim pozitivnim pomakom nakon dugo vremena pohvalio se i Musk, rekavši kako je Tesla napokon 'postao pravi proizvođač automobila'. U javnost su procurile i fotografije slavlja s radnicima u tvornici u Freemontu, kao i interni e-mail pohvale, koji je 'gazda' uputio svojim radnicima. 

Tvornica Tesla Motors | Author: Tesla foto: Tesla

Sada ostaje za vidjeti hoće li američka kompanija moći zadržati ovaj 'tempo' proizvodnje kako bi ostvarila prvobitni plan o proizvodnji čak 300 tisuća električnih automobila godišnje

 

 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.