Početna Novosti 919 pregleda

Uhićeni direktor Audija Rupert Stadler ostaje bez posla

Rupert Stadler

Čini se kako će izvršni direktor Audija Stadler, i u slučaju da dokaže svoju nevinost, ostati bez posla

Rupert Stadler | Author: Audi foto: Audi Prisjetimo se, Stadler je uhićen 18. lipnja pod sumnjom da je utjecao na svjedoke, kao i da je otpustio zaposlenika koji je surađivao s organima vlasti. Usto, tereti ga se za namjerno prodavanje neispravnih automobila kao i za davanje lažnog iskaza u vezi sa skandalom. Njemačka policija navodi da je prisluškivala njegov mobitel i došla do spomenutih dokaza. Vjeruje se da će Stadler u zatvoru ostati još najmanje tjedan dana, a potom bi mogao biti pušten uz pozamašnu jamčevinu. 

Novi, osvježeni Audi A4 OSVJEŽEN Redizajnirani Audi A4 izgleda agresivnije i jednostavno - bolje

Rupert Stadler | Author: Arhiva foto: Arhiva

Iako se vjeruje kako za njega u kompaniji mjesta više nema, stručnjaci tvrde da treba biti pažljiv po tome pitanju jer su njemački zakoni glede zaštite prava zaposlenika zaista rigorozni. Privremeno je na njegovo mjesto postavljen direktor prodaje Bram Schot, koji ne skriva ambicije da na tome mjestu i ostane. Tomu u prilog ide i odluka koju je već donio, a riječ je o promociji E-Trona, koju je premjestio na američko tlo.

Rupert Stadler | Author: Arhiva foto: Arhiva

Pouzdani izvori tvrde kako bi za tvrtku bilo najbolje kada bi se Rupert sam povukao s pozicije da ne bi morao dobiti otkaz, što bi moglo jako zakomplicirati stvari. Jasno je i da je Stadler izgubio kredibilitet nakon što ga je mjesecima tvrtka štitila, a Audi sada nema vremena čekati rasplet situacije u vezi s njime jer konkurencija ne spava. Za trenutačnog izvršnog direktora kažu kako nema razloga ne ostati na toj poziciji dok god dobro obavlja svoj posao.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.