Početna Novosti 13 pregleda

Umjesto milijun elektroauta na njemačkim ulicama milijun migranata

MERKEL
Vidi galeriju 1/3
Umjesto milijun elektroauta na njemačkim ulicama milijun migranata Umjesto milijun elektroauta na njemačkim ulicama milijun migranata Umjesto milijun elektroauta na njemačkim ulicama milijun migranata

Planovi Vlade kancelarke Merkel pali su u vodu, samo svaki stoti prodani auto je električni, a novca za poticaje kupnje nema jer je potrošen na prihvat migranata

Njemačka kancelarka Angela Merkel prije nekoliko godina objavila je plan kako će na njemačkim cestama do 2020. biti najmanje milijun električnih automobila. No, u zemlji tradicionalno naklonjenoj automobilima s dizelskim motorom prodaja električnih vozila ne ide po planu. Godišnje ih se prodaje oko 30.000, a to je samo jedan posto ukupnoga broja novoregistriranih vozila. Štoviše, država s najjačim europskim gospodarstvom trenutačno nema novca za subvencioniranje kupnje s 5000 eura po vozilu pa se razmatra mogućnost da kupcima omoguće odbitak poreza u istom iznosu. Proračunski deficit nastao je zbog milijun migranata pristiglih u Njemačku tijekom posljednjih godinu dana.

Trgovci automobilima ukazuju Njemačkoj vladi na razne beneficije pri kupnji elektroauta u susjednim zemljama, poput Francuske ili Norveške.

MERKEL | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.