Početna Novosti 3759 pregleda

Vlada prodaje luksuzne automobile da bi pomogla siromašnima

Aukcija se održava danas, a između ostalih automobila u ponudi su: Lamborghini Murcielago Roadster, tri Porschea, nekoliko blindiranih SUV-ova, Mercedesa, Corvette, Ford Mustang...

Meksička vlada licitirat će 82 vozila koja je zaplijenila policija, a novac će investirati u najsiromašnije zajednice u državi. Za sudjelovanje na aukciji treba uplatiti simboličnu kotizaciju (oko 30 kuna), a predsjednik Andrés Manuel López Obrador rekao je kako će se aukcija održati u novootvorenom 'Institutu za vraćanje opljačkanih sredstava narodu'.

Author: Reuters foto: Reuters

'Sve što je oduzeto kriminalcima sada će biti darovano narodu, osobito siromašnim zajednicama. Pljačkali su siromašne i davali korumpiranima, Ne više! Sve oduzeto vraćamo legitimnim vlasnicima resursa – narodu', rekao je Predsjednik. Vlada vjeruje kako se ovom aukcijom vozila može prikupiti najmanje 1,5 milijuna eura.

Author: Reuters foto: Reuters

Nakon ove, održat će se još nekoliko sličnih aukcija. Na sljedećoj će se prodavati tri zaplijenjene kuće, vrijedne najmanje 6,5 milijuna eura, a prihod će se uplatiti u programe rehabilitacije mladih ovisnika. Na trećoj aukciji prodat će se nakit zaplijenjen organiziranim kriminalnim skupinama.

 

Ekskluzivno u Hrvatskoj: Pogledajte test nove Toyote Supre:

Auto start YouTube kanal | Author: Auto start foto: Auto start

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.