Početna Novosti 70 pregleda

Volkswagen napokon priznao tko mu je najveći rival u autondustriji

1
Vidi galeriju 1/3
Volkswagen napokon priznao tko mu je najveći rival u autondustriji Volkswagen napokon priznao tko mu je najveći rival u autondustriji Volkswagen napokon priznao tko mu je najveći rival u autondustriji

Na automobilsku scenu došli su neki novi igrači, a u VW-u su svjesni kako novi trendovi donose novi odnos snaga...

1 | Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Njemački automobilski gigant Volkswagen svojega najvećeg rivala ne vidi u Toyoti ni u Hyundaiju, unatoč njihovim ogromnim uspjesima i napretku proteklih godina. Naime, Volkswagen najveću prijetnju vidi u Tesli.

Herbert Diess, šef Volkswagena za novo rivalstvo, rekao je: "U starome svijetu to su bili Toyota, Hyundai i francuske marke. U novome svijetu to je Tesla. Spada u rivale koji posjeduju mogućnosti kojima mi trenutačno ne raspolažemo".

1 | Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Kao najveći Teslin plus Diess ističe softverski rad, za koji obećava da će ga u VW-u pokušati dovesti na razinu veću od Tesline. Naime, nakon neslavnoga kraja sapunice "Dieselgate", u kojoj je Volkswagen izašao kao veliki gubitnik, sada se kompanija iz Wolfsburga okreće razvoju električnih pogona. Prošle je godine najavljena nova serija I.D. s pet električnih modela, koje ćemo na cesti ugledati 2020. godine. 

1 | Author: Volkswagen foto: Volkswagen

S obzirom na to dašto u VW-u žele ponoviti uspjeh Golfa, ali na električnoj razini, morat će se vraški potruditi u naredne tri godine. Sve u svemu, bit će zanimljivo kako će se rasporediti odnos snaga i napretka između ova dva proizvođača.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.