Početna Off 512 pregleda

Brazilski nogometaši će u Senninu čast nositi posebne dresove

Brazilski nogometni klub Corinthians izdao dresove koji slave Ayrtona Sennu
FOTO: Twitter

Povodom 30. godišnjice prve titule vozačke legende Ayrtona Senne, najpopularniji brazilski nogometni klub izdao je posebnu liniju dresova, kojom slavi veliku pobjedu

Brazilski nogometni klub Corinthians izdao dresove koji slave Ayrtona Sennu | Author: The Drive foto: The Drive

Ayrton Senna bio je najbolji vozač svojega vremena, a prema mnogima je i najbolji vozač svih vremena. U samo tri godine osvojio je tri prvenstva Formule 1, a sveukupno je imao 80 podija i od toga čak 41 pobjedu. Nažalost, 1994. godine je poginuo tijekom Velike utrke San Marina te je njegova karijera ondje završila. 

Bolid Ayrtona Senne | Author: Bonhams foto: Bonhams

Tih godina situacija u Brazilu je bila iznimno teška te su mnogi tvrdili kako je upravo on bio jedina svijetla točka Brazila.  Bio je odličan vozač, ali i veliki donator kako bi poboljšao situaciju u Brazilu. U slobodno vrijeme strastveno je navijao za slavni klub Corinthians, a upravo to za takav klub je imalo veliko značenje. 

Brazilski nogometni klub Corinthians izdao dresove koji slave Ayrtona Sennu | Author: Nurfussball.com foto: Nurfussball.com

Sljedećega vikenda, na japanskoj stazi Suzuka, održava se Velika nagrada Japana, a upravo na njoj je prije 30 godina Ayrton Senna osvojio svoj prvi naslov prvaka. Tim povodom popularni brazilski nogometni klub izdao je posebnu liniju dresova legendarnome vozaču u čast.

Brazilski nogometni klub Corinthians izdao dresove koji slave Ayrtona Sennu | Author: Twitter foto: Twitter

Boje dresa jednake su bojama Sennina prvoga bolida - crna sa zlatnim detaljima. U tome Lotusu, Senna je započeo svoju karijeru u Formuli 1 te ostvario prve pobjede, a 41 zlatna pruga na dresu simbolizira svaku Senninu pobjedu. Umjesto slike sponzora, na prsima je vozačev potpis. Na unutarnjemu dijelu ovratnika piše 'Senna Sempre', što bi značilo 'Zauvijek Senna', a na donjemu dijelu dresa ispisano je 'Eterno', odnosno u prijevodu 'Vječni'. 

Brazilski nogometni klub Corinthians izdao dresove koji slave Ayrtona Sennu | Author: ESPN foto: ESPN

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.