Početna Off 10829 pregleda

Bugattijem jurio čak 402 km/h na Autobahnu

Bugattijem jurio 400 km/h na Autobahnu
Vidi galeriju 1/7
Bugattijem jurio 402 km/h na Autobahnu Bugattijem jurio 402 km/h na Autobahnu Bugattijem jurio 402 km/h na Autobahnu Bugattijem jurio 402 km/h na Autobahnu Bugattijem jurio 402 km/h na Autobahnu Bugattijem jurio 402 km/h na Autobahnu Bugattijem jurio 402 km/h na Autobahnu

Osim za hvalisanje među proizvođačima, maksimalna brzina većine automobila je beznačajna, s obzirom na to što na javnim prometnicama postoje ograničenja brzine

No dijelovi njemačke autoceste, poznatog Autobahna, su bez ograničenja brzine, što je osnovna iznimka tomu pravilu. Vlasnik Bugattija Veyrona Radim Passer prije tri godine uhvatio je priliku upravo na takvome dijelu autoceste te potjerao svoj hiperautomobil brzinom nevjerojatnih 402,5 km/h. A sada je svoju priču odlučio i ispričati u ovome videu.

Aston Martinom pokraj škole jurio 160 km/h ZASLUŽENO Jurio 160 pokraj škole, policija mu zaplijenila Aston Martin

Bugattijem jurio 400 km/h na Autobahnu | Author: YouTube foto: YouTube

Njegov cilj bio je postići 400 km/h na Autobahnu, a trebalo mu je nekoliko godina da to i postigne. Prvi pokušaj bio je u svibnju 2011. godine, no nažalost temperatura je toga dana bila preniska pa Veyronovi kompjutori nisu mogli podesiti automobil u mod za najveću brzinu. Godinu poslije opet nije bilo uspjeha, no tada zbog problema s prijenosom. Treći put bio je pobjednički, a to se desilo 2015. godine.

Bugattijem jurio 400 km/h na Autobahnu | Author: YouTube foto: YouTube

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.