Početna Off 17 pregleda

Legendarni BMW Motorsport odjel slavi 40. godišnjicu postojanja

BMW Motorsport
Vidi galeriju 1/4
Legendarni BMW Motorsport odjel slavi 40. godišnjicu postojanja Legendarni BMW Motorsport odjel slavi 40. godišnjicu postojanja Legendarni BMW Motorsport odjel slavi 40. godišnjicu postojanja Legendarni BMW Motorsport odjel slavi 40. godišnjicu postojanja

Čistokrvni trkaći automobil prilagođen za cestovnu vožnju u četiri je desetljeća stekao zaseban visokooktanski imidž

BMW Motorsport odjel, u početku osnovan isključivo zbog brige oko nastupa na utrkama, dolazak na tržište cestovnih automobila počeo je prvim modelom naziva M1 davne 1978., koji je zapravo bio čistokrvni trkaći automobil prilagođen za cestovnu vožnju. U sljedećih četrdeset godina uspio je izgraditi zaseban visokooktanski imidž unutar BMW grupe, te trenutno u ponudi postoje sedam M te osam M Performance automobila. Bez dvojbe možemo reći da je taj odjel zasluženo osigurao istaknuto mjesto u autoindustriji, ponajviše gledajući sportski segment.

BMW Motorsport | Author: Motor Trend foto: Motor Trend

Uz nove modele kao što su M2 i M4, legendarni modeli poput M3M5 ili M6 prisutni su i danas, uz M Performance benzinska i dizelska pojačanja kao npr. M135iM550iM760LiX6 M50d i dr. 

BMW M4 GTS | Author: BMW foto: BMW

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.