Početna Off 5093 pregleda

Još jedan u nizu: U samo 30 sekundi ostao bez skupoga BMW-a

Ukrali mu BMW za samo 30 sekundi
Vidi galeriju 1/3
Još jedan u nizu: U samo 30 sekundi ostao bez BMW-a Još jedan u nizu: U samo 30 sekundi ostao bez BMW-a Još jedan u nizu: U samo 30 sekundi ostao bez BMW-a

Često smo pisali o slabostima modernih automobila i njihovih 'ključeva', odnsno 'keylessa'. U engleskome gradiću Thrapstonu utrenirani lopovi došli su usred noći i za samo nekoliko trenutaka ukrali skupocjeni automobil...

Snimka postavljena na YouTubeu prikazuje još jednu u nizu krađa modernih automobila. Lopovi su danas toliko vješti u tome da im za krađu treba samo nekoliko sekundi. U operaciji obično sudjeluju trojica. Jedan kruži oko kuće i pokušava presresti signal ključa koji potom šalje pomagaču koji stoji blizu vozila i prima preusmjereni signal pa otvara auto. Treći za to vrijeme čuva stražu u automobilu namijenjenu za bijeg u slučaju opasnosti.

Krađa automobila VIDEO Nestao u 40 sekundi: Ispred kuće mu ukrali Range Rover

Ukrali mu BMW za samo 30 sekundi | Author: Youtube foto: Youtube

U ovoj snimljenoj situaciji vidi se kako su dečki maksimalno utrenirani, a za presretanje signala, otključavanje i na kraju samu krađu BMW-a M140i trebalo im je 30 sekundi. Stručnjaci kažu kako postoji nekoliko vrsta zaštite, ali je najvažnije ključeve ne ostavljati blizu prozora i vrata  kuće ili stana. Odnosno, ključ treba uvijek ostaviti negdje u sredini doma i u metalnoj kutijici koja će poslužiti kao svojevrsni štit od uređaja za presretanje signala.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.