Početna Off 607 pregleda

Kakva nesreća: Više od 200 automobila u lančanom sudaru

FOTO: YouTube

Izgleda da je glavni uzrok za nesreću bila gusta magla koja se nad grad nadvila tog dana

Lančani sudar koji se u srijedu dogodio u kineskom gradu Zhengzhou jedan je od najvećih u povijesti cestovnog prometa. U njemu je sudjelovalo više od 200 automobila, a tragična posljedica svega je jedna poginula i deseci ozlijeđenih osoba. Izgleda da je glavni uzrok za nesreću bila gusta magla koja se nad grad nadvila tog dana. 

Snimka koju je na YouTube postavila lokalna medijska kuća CNA prikazuje samo dio sudara, kad dostavni kombi nalijeće na grupu vozila koja su se već ranije zaustavila.

Nakon toga osoba koja snima šeće cestom, a na snimci su vidljivi deseci vozila koja su sudjelovala u sudaru. Neka od njih su vrlo ozbiljno oštećena, a scena nalikuje na neku iz apokaliptičnih filmova. 

U spašavanju unesrećenih sudjelovalo je, između ostalog, 11 vatrogasnih vozila i 66 vatrogasaca. Ovo je jedan od najvećih lančanih sudara u povijesti cestovnog prometa, no masovni lančani sudari nisu rijetkost. Na primjer, prije otprilike mjesec dana se u SAD-u dogodila slična nesreća u kojoj je sudjelovalo oko 100 automobila. Uzrok toj nesreći bio je led na cesti. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.