Početna Off 262 pregleda

Ken Block nas zabavlja i nakon smrti: Izašla je nova Gymkhana

FOTO: YouTube

Blockov posljednji video Gymkhana snimljen je na ulicama Mexico Cityja u studenom 2022., jedva mjesec dana prije nego što je legendarni vozač tragično poginuo. Pogledajte ga ovdje

Prošle je godine Ken Block odvezao ludi Audi električni S1 ​​​​Hoonitron u Las Vegas na svoju prvu potpuno električnu Gymkhana avanturu nazvanu Electrikhana. Nakon njegove tragične nesreće s motornim sanjkama u siječnju, mislili smo da će video iz Las Vegasa biti kraj ere Gymkhane Kena Blocka. Ali bili smo u krivu. Krajem prošle godine snimio je još jednu avanturu u Meksiku. Ona je sada objavljena. 

LEGENDA Oduzimaju dah: Ovo su najbolji videi jurnjave Kena Blocka

Pod službenim naslovom Electrikhana Two: One More Playground u videu Block ponovo "nema milosti prema gumama"svog Audija na raznim lokacijama u kultnoj prijestolnici Meksika, Mexico Cityju. Video započinje u najvećoj svjetskoj areni za borbu s bikovima, Plazi de Toros, a kako i priliči Blocku, stvari tijekom videa postaju sve luđe i luđe

Blockov posljednji film Gymkhana snimljen je na ulicama Mexico Cityja u studenom 2022., jedva mjesec dana prije nego što je legendarno vozač tragično poginuo u nesreći na motornim sanjkama dok je bio na odmoru sa svojom obitelji. 

Hoonigan je otkrio da je napravljeno mnoštvo modifikacija na S1 Hoonitronu nakon završetka snimanja prvog Electrikhana videa u Las Vegasu. Inženjerski tim iz Audi Sporta modificirao je pogon kako bi bolje odgovarao stilu vožnje potrebnom u ovakvom videu. Možda je najveća promjena implementacija simuliranog mjenjača koji se može kontrolirati s ručicama mjenjača, slično sustavu kakav ima Hyundai Ioniq 5 N.

SPEKTAKULARNO Dirljivi video koji slavi život poginulog Kena Blocka

Implementacija ovog simuliranog prijenosa omogućila je kontroliranije driftanje i preciznije crtanje krugova po asfaltu, jer mali pritisak na gas više ne rezultira dramatičnim i trenutnim povećanjem brzine kotača. Auto se sada također može okrenuti na mjestu okretanjem prednjih i stražnjih kotača u suprotnim smjerovima i može prebaciti u rikverc u bilo kojoj brzini. 

ODLAZAK LEGENDE Video: Ken Block je već mnogo puta 'prevario smrt'

Osim što uključuje scene snimljene u areni za bikove Plaza de Toros, Electrikhana Two: One More Playground putuje kroz druga različita područja Mexico Cityja, uključujući Museo Soumaya, a prikazuje i složenu sesiju driftanja u međunarodnoj zračnoj luci Benito Juárez i oko nje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.