Početna Off 1078 pregleda

Lopovi sa stilom: Lamborghinijem u krađu katalizatora

FOTO: Twitter

Krađa katalizatora nije neuobičajena ni u Hrvatskoj, a u SAD-u je ona poprimila vrlo velike razmjere

Krađa katalizatora vrlo je česta pojava diljem svijeta zbog vrijednih metala koji je u njima nalaze. Tako rabljeni katalizatori na tržištu lako postignu cijenu od nekoliko tisuća kuna. No lopovi koji to rade obično se voze u starim i ofucanim automobilima ili kombijima, djelomično zato da ne privuku pažnju na sebe, a djelomično zato što si boli auto ne mogu ni priuštiti.  

Snimka nadzorne kamere nastala u mjestu Torrance u Kaliforniji pokazuje kako iznimka potvrđuje pravilo.Na njoj je vidljivo kako je organizirana skupina koja je ukrala katalizator s parkiranog automobila, na mjesto zločina stigla u Lamborghiniju Urusu!  

Na snimki koju je objavila lokalna policija vidi se kako se upadljiviji žuti Lamborghini Urus u 4 sata u noći zaustavlja pokraj bijelog kombija. Iz njega izlazi nekoliko osoba, a jedna od njih odmah se zavlači pod kombi dok drugi čuvaju stražu. S obzirom na ono što se vidi na snimci izgleda da su lopovi odabrali dobru taktiku jer rijetko bi tko pomislio da ekipa okupljena oko žutog Lamborghinija krade katalizatore. Prije bi pomislili da su se zaustavili nasred ceste kako bi se pravili važni sa svojim automobilom.  Na videu se ne vidi registracija vozila, ali pretpostavlja se da je skupocjeni Lamborghini ukraden. 

Krađa katalizatora nije neuobičajena ni u Hrvatskoj, no u SAD-u je ona poprimila vrlo velike razmjere. Svakog mjeseca ukrade se više od 5000 katalizatora. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.