Početna Off 9 pregleda

Mad Max se vraća u velikom stilu sa svojim Interceptorom

FURY ROAD

Svatko tko je ikad gledao ovu kultnu franšizu barem jednom je sanjao postati vlasnikom nepoderivog i snagom nabijenog Forda Falcona. Divljaštvo u kombinaciji s neprekidnom akcijom karakteristike su zbog kojih pratimo ove filmove.

Kada ste posljednji put pogledali film s pravom epskom jurnjavom? Ne mislimo pritom na scene iz filmova "Fast & Furious" koje su većinom računalno generirane, nego o klasicima u duhu izvedbe John Frankenheimerovog "Ronina". George Miller, tvorac i redatelj "Mad Max" filmova, opravdava svoju reputaciju jer budžet od preko 100 milijuna dolara u potpunosti koristi za automobilsku jurnjavu. Miller kaže da njegov novi film, "Mad Max: Fury Road", koji debitira u kinima 15. svibnja, počinje s potjerom koja ne završava do kraja filma. "Ronin" je u svojoj ekranizaciji koristio Audije,  Mercedese i francuske automobile za jurnjavu Francuskom, dok su vozila stvorena za "Fury Road" daleko drugačija. Tu pričamo o desecima bizarnih i ludo prerađenih automobila koji divljački jure pustinjom. Detaljniji prikaz pogledajte u novom traileru.

Millera su pitali zašto koristi stare automobile u filmu kad je radnja smještena u bližoj budućnosti? Njegov odgovor je glasio: 'Da sutra izbije rat, potrebno vam je jako vozilo s čvrstim čelikom. Dakle, što biste izabrali kao oruđe za bijeg, Corollu ili Falcon iz 1973. godine?' Ono što čini ovaj film posebnim je činjenica da su automobili, akrobacije i sudari stvarno izvedeni. Kako bi Miller proveo svoju viziju u djelo, za film je posebno izrađeno oko 150 vozila. Po završetku snimanja samo jedno vozilo je ostalo čitavo. "Fury Road" je nastavak "Mad Max" franšize" u kojem je Miller htio postići isto mračno raspoloženje, divljanje huligana u borbi za gorivo i preživljavanje koje je krasilo prethodne nastavke. Većina filma snimljeno je u Namibiji, iako se opretpostavljalo da će biti snimano u Australiji, kao i prethodna tri filma. Ostalu glumačku ekipu uz Toma Hardyja čine Charlize Theron, Rosie Huntington-Whiteley, Nicholas Hoult, Zoe Kravitz i australski model Megan Gale. Ono što je za nas fanove najvažnije, Maxov Ford Falcon XB GT Coupe - glasoviti Interceptor se vraća u nepoštednom ratu protiv nabrijanih automobila i kamiona iz 50-ih i 70-ih godina.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.