Početna Off 202 pregleda

Njemačka se protiv zaleđenih cesta bori tekućinom iz kiselih krastavca

FOTO: DPA/PIXSELL

Ovo je pobjednička situacija za ceste, okoliš i proizvođača kiselih krastavaca

Ove se godine Bavarska u borbi protiv poledice na cestama odlučila na krajnje neobično, ali jako pametno rješenje: tekućinu koja se inače koristi za kiseljenje krastavaca. Za odleđivanje cesta se koristi višak tekućine koju koristi tvrtka Develey, poznati proizvođač senfa i raznih umaka. 

Crni led na cesti SAVJETUJEMO Naišli ste na led na cesti? Kako reagirati?

Ova neobična praksa započela je kao pilot projekt 2019. godine, a sada je sastavni dio lokalne zimske službe. Sa vodom od krastavaca koja sadrži dovoljan postotak soli Služba za održavanje cesta u Donjoj Bavarskoj godišnje uštedi najmanje 100 tona soli i 800.000 litara vode.

Korisna nuspojava je da Develey slanu vodu ne mora reciklirati i tako i sebi smanjuje troškove. Ovo je pobjednička situacija za ceste, okoliš i proizvođača kiselih krastavaca! Kampanja je bila toliko uspješna da je  zračna luka München sada također počela koristiti rasol od kiselih krastavaca za svoju zimsku službu.

Dakle, nemojte se iznenaditi ako se vozite njemačkim cestama tijekom zime i iznenada poželite jesti kisele krastavce.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.