Početna Off 2401 pregleda

Oprez, radi paladija kradu katalizatore s automobila!

Katalizatori

Zlato više nije najcjenjeniji plemeniti metal, a s trona ga je prije više od mjesec dana skinuo paladij, metal koji se može pronaći u automobilskim katalizatorima

Katalizatori | Author:

Prema podacima APMEX-a, unca zlata, na današnji dan, vrijedi 1315, a paladija 1416 američkih dolara. Upravo je to razlog krađe velikoga broja katalizatora na automobilima. On sadrži plemenit metal koji je neizostavan dio jer pobija efekt štetnih plinova koji nastaju pri radu motora.

Katalizatori | Author:

Laički rečeno, automobil ispod karoserije 'skriva' nešto zaista vrijedno pa je to potencijalna meta domišljatih lopova koji su od toga napravili pravi biznis. Tijekom godina usavršili su tehniku krađe, a najčešće operiraju u gluho doba noći. Kamionom priđu vozilu i pilom odvajaju katalizator od ostatka ispušnog sustava.

Katalizatori | Author:

'Plijen' bacaju u kamion i svoj pohod nastavljaju. Kako doznajemo, lopovi najčešće biraju modele poput BMW-a, Mercedesa, Audija i Volkswagena. Iz priče nisu isključeni ni popularni SUV-ovi zbog čijega se povišena podvozja kradljivci lakše zavuku pod auto. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.