Početna Off 554 pregleda

Policija ga lovila, a on se zabio u zgradu i srušio je!

FOTO: YouTube

Nesreća je završila tragično za jednog pješaka, a sve ovo je izazvalo debatu u SAD-u o tome jesu li metode policijskih potjera ispravne

Danas je Odjel za neovisne istrage Ureda državnog odvjetnika u Marylandu objavio video spektakularne nesreće sa smrtnim ishodom koja se dogodila 8. veljače. 54-godišnji pješak poginuo je kada se osumnjičenik koji je bježao u Hyundai Sonati sudario s drugim vozilom nakon čega su ga oba vozila udarila. Policija tvrdi da se istraga nesreće, u kojoj se čak srušen dio zgrade, nastavlja.

Videosnimke koje su objavljene snimile su nadzorne kamere i kamere koje na svojem tijelu nose policajci. Na njima je vidljivo kako Hyundai juri i na raskrižju udara u Mitsubishi Eclipse. Dva automobila nakon toga slijeću sa ceste i na pločniku udaraju u pješaka i nakon toga u zgradu. Gotovo odmah, ugao zgrade se urušava i pada na nesretnog pješaka i dva automobila. Pješak je proglašen mrtvim na mjestu nesreće, a vozači obaju vozila prebačeni su u bolnicu s ozljedama. Policija je kasnije uhitila vozača Hyundaija, Shawna Lee Brunsona (33), pod optužbom za krađu vozila.

BIZARNI VIDEO Najsporija potjera: Policija kilometrima hvatala traktor

Incident je pokrenuo polemike o tome jesu li metode policijskih potjera ispravne i kada treba loviti osumnjičenike, a kada ih pustiti da pobjegnu bez potjere. Odvjetnica koja zastupa obitelj nesretnog pješaka okrivljuje policijsku upravu za njegovu smrt. Iz policije tvrde da su pokušali zaustaviti automobil, ali kada se nije zaustavio, policajci su krenuli za njim. 

Prema Baltimore Sunu, policajci ne smiju progoniti automobil ako je početni prekršaj "zločin protiv imovine" što krađa automobila jest. Međutim, mogu krenuti za vozilom u bijegu s osumnjičenikom koji predstavlja "neposrednu prijetnju".

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.