Početna Off 1205 pregleda

Najsporija potjera: Policija kilometrima hvatala traktor

FOTO: YouTube

Policija je koristila brojna vozila, cestu su blokirali oštrim šiljcima kako bi probušili gume traktora, a da bi sve bilo "po pravilima" također se i pucalo iz vatrenog oružja.

Traktor John Deere bio je najveća zvijezda cestovne potjere koja sa se prošlog tjedna dogodila u američkoj saveznoj državi Sjevernoj Karolini. U potjeri bilo svega da bi se ona s pravom mogla nazvati filmskom: policija je koristila brojna vozila, cestu su blokirali oštrim šiljcima kako bi probušili gume traktora, a da bi sve bilo "po pravilima" također se i pucalo iz vatrenog oružja.

Policija se u potjeru za traktorom uputila nakon što je dobila dojavu o tome da vozač velikog traktora svojim vozilom pokušava gaziti pješake i udara u druga vozila na autocesti. Policija je primila nekoliko dojava o oštećenim automobilima, a policajac je locirao  osumnjičenika, 43-godišnjeg Ronnieja K. Hicksa, na parkiralištu baptističke crkve Three Forks. I tamo je vozač nastavio sa svojom "bizarnom nasilnom predstavom". Odgurao je kontejner za smeće u zgradu crkve i zatim nastavio malom brzinom dok su ga policajci slijedili.

VIDEO Vozačica pokušala napuniti Teslu benzinom, nije odustajala

Policajci su natjeravali traktor na autocesti, lokalnim cestama i prometnicama u naseljenim mjestima te preusmjeravali promet kako bi zaštitili druge vozače. Hicks je nastavio s agresivnom vožnjom krećući se lijevo, desno po cesti. Traktor je pritom oštetio najmanje četiri vozila, među kojima je i policijsko vozilo Ford Explorer u koje se namjerno zabio.

NEVJEROJATNO Kakva nesreća: Više od 200 automobila u lančanom sudaru

Policija je na kraju postavila šiljke na cestu u pokušaju da prekine potjeru. Uspješno su probušili obje prednje gume, ali je traktor nastavio dalje. Dok se potjera nastavljala prema lokalnoj školi, policija je bila sve zabrinutija te su odlučili pucati u gume traktora. Puškom su pogodili obje stražnje gume, što je dodatno usporilo traktor. Zbog toga je Hicks skrenuo sa ceste, zaustavio traktor te nastavio bježati pješice. Pritom je mahao nožem prema policajcima, pa su ga morali zaustaviti upotrebom elektrošokera. 

VIDEO Teslin AutoPilot izazvao sudar osam auta. Devet ozlijeđenih

Priveden je i optužen za više prekršaja i kaznenih djela, uključujući krađu traktora, opiranje uhićenju, vožnju  pod utjecajem opojnih sredstava i obijesnu vožnju. Hicks je zadržan u pritvoru uz jamčevinu od 50.000 dolara te bi se trebao pojaviti sudu 10. ožujka.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.