Početna Off 345 pregleda

Tesla za Guinnessa: Autom na struju vukli avion težak 130 tona

Tesla Model X povukao zrakoplov težak 130 tona
Vidi galeriju 1/7
Tesla za Guinnessa: Autom na struju vukli avion težak 130 tona Tesla za Guinnessa: Autom na struju vukli avion težak 130 tona Tesla za Guinnessa: Autom na struju vukli avion težak 130 tona Tesla za Guinnessa: Autom na struju vukli avion težak 130 tona Tesla za Guinnessa: Autom na struju vukli avion težak 130 tona Tesla za Guinnessa: Autom na struju vukli avion težak 130 tona Tesla za Guinnessa: Autom na struju vukli avion težak 130 tona

Teslin električni SUV jedan je od najmoćnijih automobila pogonjenih strujom, a Model X Qantas je na pisti u Australiji 300 metara vukao avion, što je bilo dovoljno za ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda

Iako mu u papirima piše kako može povući 2,5 tone na cesti, Teslin Model X u Australiji je na pisti 300 metara vukao 130 tona težak Qantasov Boeing 787-9 Dreamliner.

Zbog toga je ušao i u Guinnessovu knjigu rekorda kao električni osobni automobil koji je povukao najteži teret. Pitanje je samo koliko mu je ostalo snage u baterijama nakon ovog tegljenja aviona. 

Tesla Model X povukao zrakoplov težak 130 tona | Author: Brent Winstone foto: Brent Winstone

Qantas navodi kako je avion imao malo goriva u spremnicima, a nije bilo tereta i putnika. Ovako su u Qantasu htjeli ukazati na svoje ekološke napore, osobito nakon kritika kako zagađuju više nego regionalni rivali na pacifičkim letovima.

Tesla Model X povukao zrakoplov težak 130 tona | Author: Brent Winstone foto: Brent Winstone

Stoga su odlučili i umiroviti Boeingove avione 747, koji troše previše goriva, pa ih zamijeniti novim Dreamlinerima. Usto, dodaju i kako u dvije zračne luke u Australiji koriste električna vozila koja vuku zrakoplove na pistama, ali na kraćim udaljenostima. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.