Početna Off 41 pregleda

Toyota opet dokazala provjerenu sigurnost

Toyota Highlander na testu sigurnosti

Testiran od strane Instituta za osiguranje sigurnosti na autocesti (IIHS), ovaj terenac je zadovoljio kriterije frontalnog sudara i farova, i to ne samo kad je opremljen dodatnom opremom, već i u standardnoj formi

Vozilo je uspjelo dostići sveukupne rejtinge u pet testova, koji uključuju preklapanje prednjeg dijela, umjereno preklapanje prednjeg dijela, bočni sudar, čvrstoću krova, zaštićenost glave i sjedala, dok je čvrstoća farova registrirana prihvatljivom.

Definitivno postoje poboljšanja sustava prevencije frontalnog sudara koji je korišten u prošlogodišnjem modelu, a novi je ocijenjen kao superioran pomažući Highlander modelu da izbjegne sudar na testu pri brzini od 19 km/h, dok je pri brzini od 40 km/h vozilo izbjeglo sudar u četiri od pet puta i izašlo kao pobjednik u svih pet pokušaja tijekom testa s brzinom od 34 km/h.

Toyota Highlander na testu sigurnosti | Author: YouTube foto: YouTube

Kvalifikacijom za glavnu nagradu, model Highlander se priključio ostalim TSP+ Toyota vozilima, ali i ostalim brendovima uključujući modele kao što su Prius, Prius V, Corolla, Camry, RAV4 te Lexusovi RC, NX, RX i ES 350.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.