Početna Off 300 pregleda

Vlasnici, možete odahnuti: Set guma za Chirona sada košta "samo" 187.000 una

1
Vidi galeriju 1/3
Vlasnici, možete odahnuti: Set guma za Chirona sada košta "samo" 187.000 una Vlasnici, možete odahnuti: Set guma za Chirona sada košta "samo" 187.000 una Vlasnici, možete odahnuti: Set guma za Chirona sada košta "samo" 187.000 una

Ako ste jedan od vlasnika najbržeg automobila na svijetu, 1500 "konja" snažnog Bugattija Chirona, možete odahnuti, jer je potvrđeno kako će set guma za vašega ljubimca ipak koštati svega 25 tisuća eura, umjesto najavljenih 35 tisuća...

1 | Author: Pinterest foto: Pinterest

Sve četiri gume Michelin Pilot Sport Cup 2 tako će ipak biti pristupačnije vlasnicima ovog automobila, koje ionako nije briga za ovakvu vijest, s obzirom na to da su njihovi bankovni računi deblji nego u nekih država. Također, treba spomenuti da, osim što četiri nove gume koštaju čak 187.000 kuna, treba ih mijenjati nakon svake četiri tisuće kilometara. Uzimajući u obzir da prosječan vozač u Hrvatskoj godišnje prevali 25 tisuća kilometara, godišnji troškovi isključivo za gume 1500 "konja" snažne "zvijeri" iznosili bi u  nas 1.168.000 kuna. Ne računajući gorivo.

1 | Author: Motor1.com foto: Motor1.com

U intervjuu za CarBuzz glavni Bugattijev inženjer Martin Grabowski rekao je da je proces promjene guma sada puno standardniji nego u Veyrona, zbog pojednostavljenja procesa montaže kotača, koji je sada jednak kao i u svih "normalnih" automobila. Uz preko milijun kuna koje vlasnici Chirona godišnje moraju potrošiti na gume, treba uračunati i 125 tisuća kuna vrijedan godišnji servis 8,0-litrenoga W16 motora s četiri turbopunjača, koji ovu kolosalnu "zvijer" tjera do stotke za samo dvije sekunde, te do maksimalnih (limitiranih) 420 km/h.

1 | Author: Bugatti foto: Bugatti

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.