Početna Tech 1005 pregleda

Kina proizvodi baterije koje nude veći doseg i brže punjenje

RENAULT ZOE IDE NA STRUJU
FOTO: Renault

Kineska start-up tvrtka prva je u svijetu pokrenula serijsku proizvodnju čvrstih baterija, koje bi mogle biti prekretnica za automobilsku industriju

Kina počela proizvoditi baterije koje nude veći doseg i brže punjenje | Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Qing Tao Energy Development Co, kineska tvrtka, svojim novim proizvodom bi mogla napraviti prekretnicu u automobilskoj industriji. Započeta je serijska proizvodnja čvrstih baterija koje bi električnim vozilima trebale omogućiti brže punjenje, veći doseg i jeftiniju izradu. 

Izbor za HR auto godine završna faza Jedan od ovih automobila bit će HR auto 2019.

Kako i ime baterija kaže, one koriste čvrsti provodljivi materijal, a trenutne litij-ionske baterije koriste ćelije s tekućim elektrolitom ili elektrolitima u gelu. Zbog svoje veće energetske gustoće takve baterije se brže pune te dulje traju, odnosno nude veći doseg automobila. U brojkama, kineska kompanija tvrdi kako je energetska gustoća njihove baterije oko 400 Wh po kilogramu, a najnovije generacije litij-ionskih baterija sadrže od  250 do 300 Wh/kg pa upravo to čini veliku razliku.  

Kina počela proizvoditi baterije koje nude veći doseg i brže punjenje | Author: Nissan foto: Nissan

Ova tvrtka je start-up i trenutno može proizvoditi samo 100 mWh godišnje, što je dovoljno aamo za 2500 električnih vozila s baterijom od 40 kWh. Naime, plan tvrtke je povećati tu proizvodnju na 700 mWh do 2020. godine, a te brojke bi mogle biti i puno veće, s obzirom na to da je rukovodstvo kompanije u pregovorima s brojnim proizvođačima automobila. 

Honda i GM zajedničkim snagama razvijaju baterijske sustave | Author: Honda / GM foto: Honda / GM

 

  • ChristinaMain

    Radim u kući i od $ 6000 do $ 8000 mjesečno od operacije zaraditi. Netko je spreman predstaviti osnovna samostalna djela za nekoliko sati dnevno u sobama i zaraditi dobar ček za to ...provjerite ovdje-----++++++ >>>>>>>> www.WebJob33.Com

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.