Početna Tech 2732 pregleda

Početak proizvodnje: VW Amarok odsad s još snažnijim dizelskim V6

Novi V6 motor u Volkswagen Amaroku
Vidi galeriju 1/3
Početak proizvodnje: VW Amarok odsad s još snažnijim dizelskim V6 Početak proizvodnje: VW Amarok odsad s još snažnijim dizelskim V6 Početak proizvodnje: VW Amarok odsad s još snažnijim dizelskim V6

Veći okretni moment povećan s dosadašnjih 550 Nm na 580 Nm i znatno veća snaga zasigurno će oduševiti kako poslovne tako i privatne kupce

Počela je proizvodnja novoga modela Amarok s novim vrhunskim motorom. Premium pick-up vozilo sa snažnim motorom V6 sa 190/200 kW počelo se proizvoditi u pogonu marke Volkswagen gospodarska vozila (glavna tvornica u Hannoveru).

Volkswagen Amarok s novim motorom V6 | Author: VW foto: VW

Istaknute značajke motora V6 TDI su sljedeće: osim okretnoga momenta 580 Nm, ovaj motor ima funkciju Overboost od 10 kW, što je ujedno jedinstveno za pick-up vozila ove veličine. Nova specifikacija motora dostupna je za verzije Amarok Highline i Aventura. Amarok Aventura sa 190 kW također sadrži nove vizualne elemente, kao što su crni obrub krova, novi 20 kotači i poseban metalik lak u zelenoj boji Peacock, koji je prvi put dostupan za Amarok.

Novi V6 motor u Volkswagen Amaroku | Author: VW foto: VW

Prvi modeli Amaroka s novom, vrhunskom specifikacijom motora V6 sa 190 kW snage bit će dostupni kod trgovaca marke Volkswagen gospodarska vozila od sredine lipnja. No narudžbe za novu, vrhunsku specifikaciju motora već se zaprimaju.

Jeep Grand Cherokee VIDEO Nevjerojatno brzi Grand Cherokee ubojica je superautomobila

Izlazna snaga novog Amaroka V6 s 258 KS također je jedinstvena u njegovu segmentu, a upotrebom privremeno dostupne funkcije Overboost postiže se do čak 272 KS.

Volkswagen Amarok s novim motorom V6 | Author: VW foto: VW
Početna cijena za novi Amarok s najjačim motorom je 293.523 kune neto, s uključenim PPMV-om (356.216 kune s PDV-om) za Amarok Highline, a 365.888 kuna neto s uključenim PPMV-om (446.672 kuna s PDV-om) za Amarok Aventura. S najmanjim motorom V6 sa 120 kW moguće je postati dijelom 6-cilindričnog svijeta Volkswagen koncerna, s početnom cijenom samo 230.072 kune neto, s uključenim PPMV-om (280.840 kuna s PDV-om).

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.