Početna Tech 374 pregleda

Video: Što se događa u unutrašnjosti gume tijekom vožnje

FOTO: YouTube

Ekipa s jednog YouTube kanala postavila je GoPro kameru unutar gume, te kotač montirala na automobil

Što se u unutrašnjosti gume događa tijekom vožnje otkriva nam fascinantan video s YouTube kanala Warped Perception. Ekipa s kanala postavila je GoPro kameru unutar gume, te kotač montirala na pick-up automobil da bismo točno vidjeli što se u gumi događa dok automobil vozi vozi cestom, i kako se guma ponaša u određenim situacijama i na određenim brzinama. 

ADAC Veliki Test: Ovo su najbolje i najgore ljetne gume ove godine

Prizor iz unutrašnjosti gume izuzetno je neobičan, te jako dobro oslikava kakvim je sve opterećenjima tipična guma automobila izložena u svakodnevnoj vožnji.

Iako nam se čini da su moderne gume izuzetno čvrste te tijekom vožnje zadržavaju svoj osnovni oblik ovaj video pokazuje koliko se  guma tijekom vožnje neprestano deformira i kakav utjecaj na nju imaju neravnine na cesti te. Ono što nalikuje na pijesak u gumi su takozvane kuglice za balansiranje. Riječ je o rješenju koje navodno poboljšava balans gume tijekom cijelog njenog životnog vijeka, no o ovom se još uvijek vode veliki prijepori. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.