Početna Auto 13 pregleda

Apple automobil na struju dolazi za četiri godine

APPLE RAZVIJA AUTOMOBIL
Vidi galeriju 1/2
Apple automobil na struju dolazi za četiri godine Apple automobil na struju dolazi za četiri godine

Megatvrtka Apple razvija projekt Titan, prvI automobil te tvrtke koji će pokretati struja, a koji bi se na tržištu trebao naći već tijekom 2019. godine

Već duže vrijeme se piše o tome kako Apple namjerava proizvoditi automobile, no sada je postalo jasno kako je Apple privremeno odustao (barem za narednih 5 godina) od samovozećeg automobila, ali zato sve svoje snage usmjerava na proizvodnju električnog automobila.

Prema trenutačnim vijestima koje dolaze iz tvrtke Apple, plan im je za samo četiri godine tržištu ponuditi automobil pokretan na struju, što je jako optimistično za tvrtku koja se proizvodnjom automobila do sada uopće nije bavila.

APPLE RAZVIJA AUTOMOBIL | Author: Reuters foto: Reuters

Apple razvija novi električni automobil pod imenom Titan, a krajnji rezulatat bi trebao biti električni automobil velikog dosega kojim bi na tržištu konkuriralo električnim automobilima marke Tesla i BMW.

Apple nema vlastitu tvornicu za proizvodnju već se oslanja na vanjske partnere. Na projektu Titan trenutačno radi oko 600 ljudi, ali prema planovima Apple želi vrlo brzo utrostručiti taj broj. Apple pri tom ipak ne odustaje od konstrukcije i prozvodnje automobila koji će moći voziti bez vozača, čak se nadaju da će biti i prvi koji će takav automobil serijski moći ponuditi tržištu, mada se bojimo kako u tom puno veću prednost, barem trenutačno, ima Google.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.