Početna Auto 1781 pregleda

Arc de Triomphe: Ovako se prolazi najluđim kružnim tokom u Europi

1
Vidi galeriju 1/6
Arc de Triomphe: Ovako se prolazi najluđim kružnim tokom u Europi Arc de Triomphe: Ovako se prolazi najluđim kružnim tokom u Europi Arc de Triomphe: Ovako se prolazi najluđim kružnim tokom u Europi Arc de Triomphe: Ovako se prolazi najluđim kružnim tokom u Europi Arc de Triomphe: Ovako se prolazi najluđim kružnim tokom u Europi Arc de Triomphe: Ovako se prolazi najluđim kružnim tokom u Europi

Jedino uz dozu agresivnosti, ali i pažnju na ostale sudionike u prometu, moguće je sigurno proći najvećim i najširim kružnim tokom u svijetu

Velebni Pariz poseban je i kada je riječ o prometu, a među širokim avenijama, podvožnjacima i tisućama ulica jedno se mjesto posebno ističe. Riječ je o kružnome toku Arc de Triomphe, najvećem i najširem kružnom toku u svijetu.

1 | Author: Arhiva foto: Arhiva

Poseban je po tome što u njega ulazi dvanaest širokih avenija, svaka s najmanje dvije trake u svakome smjeru. Samo kružni tok nema iscrtane prometne trake ni bilo kakve linije, a naoko kaotičan promet zapravo je vrlo efikasan. Osim što je promet kroz kružni tok brz, nezgode su rijetke čak i unatoč činjenici da se apsolutno svi guraju i da svatko ima svoju putanju. Za strance lokalne osiguravajuće kuće nude posebno osiguranje samo za vožnju kroz "L' Etoile", kako Francuzi nazivaju ovaj kružni tok.

1 | Author: Arhiva foto: Arhiva

Za razliku od kružnih tokova u Hrvatskoj, u Parizu prednost imaju oni koji ulaze u njega, a recept za preživljavanje su propuštanje vozila s desne strane i brzi refleksi.

1 | Author: Arhiva foto: Arhiva

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.