Početna Auto 97 pregleda

Auto s kojim je sve krenulo: Novi CX-5 dolazi na proljeće

Mazda CX-5
Vidi galeriju 1/10
Auto s kojim je sve krenulo: Novi CX-5 dolazi na proljeće Auto s kojim je sve krenulo: Novi CX-5 dolazi na proljeće Auto s kojim je sve krenulo: Novi CX-5 dolazi na proljeće Auto s kojim je sve krenulo: Novi CX-5 dolazi na proljeće Auto s kojim je sve krenulo: Novi CX-5 dolazi na proljeće Auto s kojim je sve krenulo: Novi CX-5 dolazi na proljeće Auto s kojim je sve krenulo: Novi CX-5 dolazi na proljeće Auto s kojim je sve krenulo: Novi CX-5 dolazi na proljeće Auto s kojim je sve krenulo: Novi CX-5 dolazi na proljeće Auto s kojim je sve krenulo: Novi CX-5 dolazi na proljeće

Na salonu u Los Angelesu je predstavljena druga generacija popularnog SUV-a. Iako se dobro prodavao, nasljednik je stigao za samo pet godina

Moderne Mazde kakve danas poznajemo zapravo su inspirirane CX-5. Bio je ovo prvi Mazdin model karakterističnog KODO dizajna i prvi koji je u potpunosti koristio SkyActiv tehnologiju. Novi CX-5 je stigao ranije nego što je to očekivano, no u SUV segmentu se danas stvari mijenjaju brže nego u bilo kojem drugom pa je Mazda samo odgovorila na izazove konkurencije.

Mazda CX-5 | Author: Mazda foto: Mazda

Uz agresivniji vanjski dizajn, CX-5 donosi i praktičniju, bolje opremljenu unutrašnjost. Konstrukcijski je CX-5 postala još čvršća, a time sigurnija i bolja za vožnju. Unutrašnjost je nešto prostranija, a prtljažnik je minimalno narastao na 505 litara.

Mazda CX-5 | Author: Mazda foto: Mazda

Ponuda motora se nije previše mijenjala. Pored 2 i 2,5-litrenih benzinaca sa 165 i 193 KS tu je i dizelski 2,2-litreni motor sa 150 i 175 KS. U ponudi će biti i prednji ili pogon na sve kotače. Automobil na naše tržište stiže krajem proljeća 2017., a cijene se još ne znaju. 

Mazda CX-5 | Author: Mazda foto: Mazda

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.