Početna Auto 1062 pregleda

Bez nasljednika: Sportski Volkswagen Scirocco odlazi u povijest

1
Vidi galeriju 1/5
Bez nasljednika: Sportski Volkswagen Scirocco odlazi u povijest Bez nasljednika: Sportski Volkswagen Scirocco odlazi u povijest Bez nasljednika: Sportski Volkswagen Scirocco odlazi u povijest Bez nasljednika: Sportski Volkswagen Scirocco odlazi u povijest Bez nasljednika: Sportski Volkswagen Scirocco odlazi u povijest

Iako je na tržištu aktualni model već gotovo jedno desetljeće, VW Scirocco nikada nije u potpunosti zaživio. Sportski kupe s prednjim pogonom nije ostvario zacrtane prodajne rezultate i stoga je prije nekoliko dana i službeno prekinuta proizvodnja...

1 | Author: VW foto: VW

Iako nije postigao zapažen uspjeh u svijetu, Scirocco druge generacije je uspio opstati na zahtjevnom tržištu gotovo 10 godina. Prva se generacija proizvodila od 1974. do 1992., a 2008. naslijedio ga je potpuno novi model. Automobil se temelji na jednakoj platformi PQ35, na kojoj je baziran i Golf iz 5. generacije. Iako je dizajnom očito bio ispred svoga vremena, riječ je o zaista vremešnome modelu. Iako odlazi u "mirovinu", direktnoga nasljednika nema na vidiku. 

1 | Author: VW foto: VW

Nije poznato hoće li Volkswagen umiroviti naziv Scirocco ili će ga pak, prema nekim najavama, koristiti u budućim električnim modelima. Sportski kupe s prednjim pogonom jednostavno nije dorastao tehnologiji Golfa GTI ili R, a zbog loše prodaje Volkswagen je odlučio prekinuti proizvodnju i prestati zaprimati narudžbe za Scirocco. Najjači model u ponudi bio je Scirocco R s 276 KS, a slijedio ga je GTS s 220 KS.

1 | Author: VW foto: VW 1 | Author: VW foto: VW

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.