Početna Auto 98 pregleda

Čekićem na Teslu: Predstavljen novi električni kamion Thor

1
Vidi galeriju 1/5
Čekićem na Teslu: Predstavljen novi električni kamion Thor Čekićem na Teslu: Predstavljen novi električni kamion Thor Čekićem na Teslu: Predstavljen novi električni kamion Thor Čekićem na Teslu: Predstavljen novi električni kamion Thor Čekićem na Teslu: Predstavljen novi električni kamion Thor

Konkurira Musku i Tesli, nosi ime mitskoga nordijskog boga, a košta 150.000 dolara...

Može se reći kako je Teslin električni kamion bio najveća vijest ove godine, a u najboljem slučaju, ako sve bude prema planu, u proizvodnju kreće tek 2019. godine. U međuvremenu Elon Musk će se morati suočiti s konkurencijom, jer druga se kompanija već odvažno gura na tržište. Rukavica je bačena, a novi igrač se predstavio zvučnim mitološkim imenom – Thor Trucks. Tvrtka iz Los Angelesa predstavila je Thor ET-One, koji baš poput Tesle, možemo očekivati na cestama 2019. godine.

1 | Author: Thor Trucks foto: Thor Trucks

Kamion izgleda kao da je stigao iz svijeta Transformers, a svojim logom podsjeća na Deceptionse, neke od glavnih junaka spomenutoga serijala. Motori koji pokreću ET-One variraju od 300 do 700 KS i tvrtka ih sama proizvodi. Kako bi se opravdalo cijenu 150.000 dolara, Thor naglašava smanjene troškove vožnje i održavanja u usporedbi s konvencionalnim dizelskim motorima pokretanim kamionima. ET-One će prema njihovim će na jednu prevaljenu milju (1,6 km) donijeti uštedu u održavanju čak 60 %, a 70 % manje troškove goriva.

1 | Author: Thor Trucks foto: Thor Trucks

Za razliku od Elona Muska, u Thoru kažu kako ih ne zanima razvoj autonomnih tehnologija, već će u tome polju surađivati s afirmiranim tvrtkama na tržištu. Također kažu kako je njihov cilj demonstrirati kako ekološki prihvatljiva vozila nisu samo prazna priča te  kako mogu cijelu flotu jedne prijevozničke tvrtke učiniti znatno efikasnijom i povoljnijom za održavanje.

1 | Author: Thor Trucks foto: Thor Trucks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.