Početna Auto 68 pregleda

Elextra je novi električni sportaš brutalnih performansi

1
Vidi galeriju 1/4
Elextra je novi električni sportaš brutalnih performansi Elextra je novi električni sportaš brutalnih performansi Elextra je novi električni sportaš brutalnih performansi Elextra je novi električni sportaš brutalnih performansi

Elextra Cars bi trebala biti brža od Teslina Modela S, a krase ju atraktivan dizajn i odlične sportske performanse...

1 | Author: Inside EVs foto: Inside EVs

Elextra je švicarsko-njemački projekt električnog automobila koji bi trebao parirati modelima poput Tesle Model S i Porschea Mission E. Riječ je o automobilu ozbiljnih performansi, koji bi trebao zadovoljiti klijentelu koja traži atraktivan, ali i brz električni automobil. Raspolaže sa 671 KS i pogonom na sva četiri kotača.

1 | Author: Inside EVs foto: Inside EVs

Postiže brzinu 100 km/h za izuzetne 2,3 sekunde te impresivno ubrzava sve do elektronski ograničenih 250 km/h. U tvrtki navode kako jednim punjenjem, uz malo slabije pritiskanje gasa, autonomija može biti i do 600 kilometara.

1 | Author: Inside EVs foto: Inside EVs

Robert Palm, čovjek zadužen za dizajn Elextre, smatra kako linije ovog automobila neodoljivo podsjećaju na dizajn najuzbudljivijih talijanskih sportaša iz prošlosti, u kombinaciji s najnaprednijom tehnologijom današnjice. Izrađen je u cijelosti iz karbonskih vlakana, a proizvodit će se u Njemačkoj na, kako tvrde, najboljoj na svijetu platformi za električna vozila.

1 | Author: Inside EVs foto: Inside EVs

Proizvodnja je ograničena na "samo“ 150 primjeraka, pa nam preostaje samo vidjeti hoće li ta jurilica biti predstavljena na Ženevskom auto salonu ili ćemo ipak morati još malo pričekati do službenoga predstavljanja.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.