Početna Auto 54 pregleda

Još jedan način kako se može potrošiti 5 milijuna dolara - kupite Bugatti!

1
Vidi galeriju 1/5
Još jedan način kako se može potrošiti 5 milijuna dolara - kupite Bugatti! Još jedan način kako se može potrošiti 5 milijuna dolara - kupite Bugatti! Još jedan način kako se može potrošiti 5 milijuna dolara - kupite Bugatti! Još jedan način kako se može potrošiti 5 milijuna dolara - kupite Bugatti! Još jedan način kako se može potrošiti 5 milijuna dolara - kupite Bugatti!

Prvi primjerak Bugattija Type 55, proizveden 1931. godine, jedan je od najrjeđih i najpoželjnijih automobila iz tridesetih godina. Ide na aukciju za mjesec dana i neće biti jeftin.

1 | Author: Gooding & Co. foto: Gooding & Co.

Aukcijska kuća Gooding & Co. iz Kalifornije predviđa kako će ovaj dvosjed postići cijenu između četiri i pet milijuna dolara. Ovaj primjerak, s brojem šasije 55201, prvi je od 38 Bugattija Type 55 proizvedenih od 1931. do 1935. godine. Za Paris Auto Showa 1931. bio je proglašen za jednog od najpoželjnijih prijeratnih sportskih automobila. Ima neke značajke koje kasnije verzije nisu imale, poput poklopca motora u GP stilu sa skraćenim bočnim otvorima i dijagonalnim otvorima na gornjemu dijelu i žuto toniranim staklom na farovima.

1 | Author: Gooding & Co. foto: Gooding & Co.

Ispod poklopca smješten je turbomotor s osam cilindara, koji razvija oko 132 KS, a opremljen je ručnim mjenjačem sa četiri stupnja prijenosa. Bio je u vlasništvu istaknutoga francuskog aristokrata, Vojvode od Tremoillea. Do danas su šasija i motor ostali originalni, unatoč tome što je 2012. godine automobil potpuno restauriran.

1 | Author: Gooding & Co. foto: Gooding & Co.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.