Početna Auto 6349 pregleda

Hyundaijev SUV napad: Stižu potpuno novi Santa Fe i Tucson

Novi Hyundaijevi SUV modeli
Vidi galeriju 1/14
Hyundaijev SUV napad: Stižu potpuno novi Santa Fe i Tucson Hyundaijev SUV napad: Stižu potpuno novi Santa Fe i Tucson Hyundaijev SUV napad: Stižu potpuno novi Santa Fe i Tucson Hyundaijev SUV napad: Stižu potpuno novi Santa Fe i Tucson Hyundaijev SUV napad: Stižu potpuno novi Santa Fe i Tucson Hyundaijev SUV napad: Stižu potpuno novi Santa Fe i Tucson Hyundaijev SUV napad: Stižu potpuno novi Santa Fe i Tucson Hyundaijev SUV napad: Stižu potpuno novi Santa Fe i Tucson Hyundaijev SUV napad: Stižu potpuno novi Santa Fe i Tucson Hyundaijev SUV napad: Stižu potpuno novi Santa Fe i Tucson Hyundaijev SUV napad: Stižu potpuno novi Santa Fe i Tucson Hyundaijev SUV napad: Stižu potpuno novi Santa Fe i Tucson Hyundaijev SUV napad: Stižu potpuno novi Santa Fe i Tucson Hyundaijev SUV napad: Stižu potpuno novi Santa Fe i Tucson

U Španjolskoj smo među prvima na svijetu vozili 'svježe' Hyundaijeve SUV modele, potpuno novi Hyundai Santa Fe, obnovljeni Tucson i Konu s dizelskim motorom

Hyundai je trenutačno proizvođač s najsvježijom ponudom SUV-ova na svijetu. Najmanji među njima, Kona, predstavljen je prije manje od godinu dana, veći - Tucson - upravo je obnovljen, a s njim stiže i novi Santa Fe. Ova dva modela na hrvatskome će se tržištu naći krajem ljeta i početkom jeseni, a otprilike tad u prodaju će i Kona s novim dizelskim motorom.

Novi Hyundaijevi SUV modeli | Author: Hyundai foto: Hyundai

Santa Fe je trenutačno najimpresivniji automobil u ponudi Hyundaija. Novi model je sedam centimetara duži od prethodnika, a zbog rasta međuosovinskog razmaka i u unutrašnjosti ima mnogo više mjesta. Zbog toga je Hyundai odustao od veće izvedbe Grand Santa Fe, koje u novoj generaciji više nema.
Vanjskim dizajnom se Santa Fe pomalo ugledao na Konu, a iznutra je ovo uvjerljivo najluksuzniji auto koji je Hyundai ikada proizveo za europsko tržište. U oči upadaju vrhunska kvaliteta materijala, mnogo kože, čak i na armaturama te oprema za najzahtjevnije kupce.

Novi Hyundaijevi SUV modeli | Author: Hyundai foto: Hyundai

U ponudi su tri dizelska motora sa 150, 185 i 200 KS. Tu je i benzinac koji neće biti previše popularan u nas, a među najvažnijim novostima su novi automatski mjenjač s osam brzina i HTRAC, sustav pogona na sve kotače. Santa Fe se odlično vozi, vrlo je udoban, ali i agilan. Novi model je unatoč većim dimenzijama lakši od prethodnika, što se itekako osjeti za agresivnije vožnje.
Santa Fe donosi i neke zanimljive sigurnosne novosti. U slučaju opasnosti da nadolazeće vozilo udari u stražnja vrata auta, njih nije moguće otvoriti, što je korisna zaštita za zaigranu djecu. Tu je i sustav izbjegavanja (ne samo upozoravanja) sudara s vozilom u mrtvome kutu.

Kona odsad i s dizelskim motorom

Najmanji Hyundaijev SUV dobio je dizelski motor pa je ponuda znatno obogaćena. Riječ je o 1,6-litrenom agregatu u dvije izvedbe, sa 110 i 136 KS. Motor je vrlo uglađen, a zvučna izolacija u Koni je tako dobra da će neupućeni teško povjerovati kako je riječ o dizelašu.

Novi Hyundaijevi SUV modeli | Author: Hyundai foto: Hyundai

Znatno uljepšan Tucson

Najprodavaniji model Hyundaija u Europi dobio je nova svjetla, masku, odbojnike, nova stražnja vrata i završetke ispušnih cijevi. U unutrašnjosti se ističe preglednije postavljen dodirni zaslon, a novost je i mild hybrid dizelski motor sa 185 KS.

Novi Hyundaijevi SUV modeli | Author: Hyundai foto: Hyundai

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.