Početna Auto 535 pregleda

Je li ovo najava električne verzije Toyote C-HR

FOTO: Toyota

Riječ je o električnom vozilu prilično atraktivnog dizajna. Automobil je dugačak 454 cm i ima ogromne kotače od 21 inča.


Novi konceptni model Toyota bZ Compact SUV premijerno je predstavljen u Europi u sklopu Kenshiki foruma održanog u Bruxellesu u Belgiji, a pruža uvid u to kakvu viziju Toyota ima za obitelj vozila „bZ” (Beyond Zero). Za one koji nisu upućeni bZ je oznaka koju Toyota koristi za svoja električna vozila. 

Author: Toyota foto: Toyota

Novi konceptni model pozicioniran je u segmentu  kompaktnih SUV-ova, najvećem segmentu u Europi. Toyota bZ Compact SUV dizajniran je Europi, u laboratoriju Toyota European Design and Development (ED2) u Francuskoj i riječ je o baterijskom električnom vozilu (BEV), s potpuno čistim linijama dizajna. Automobil je dugačak 454 centimetara i ima ogromne kotače od 21 inča. 

Author: Toyota foto: Toyota

Aerodinamični oblik konceptnog modela dodatno naglašava njegov futuristički izgled, s kotačima gurnutim u kutove za agresivni izgled, zbog čega izgleda kao da se kreće i kad miruje. Zahvaljujući kratkim prevjesima i pomaknutim kutovima ističe se kao tehnološki napredno vozilo, dok uži dizajn putničkog prostora omogućuje dobra aerodinamična svojstva.

Author: Toyota foto: Toyota

Uzbudljiva elegancija prisutna je i u unutrašnjosti s premium završnim obradama koje vozilu pružaju upečatljiv izgled. Dizajnerski je tim ponajprije dodao nekoliko ekološki prihvatljivih značajki, primjerice sjedala koja su izrađena od organskih i recikliranih materijala kako bi se uklapala u temu „Beyond Zero” (dalje od nulte emisije). Osobni pomoćnik ugrađen u automobil povezuje vozača i putnike s vozilom putem audio i vizualnih signala te svjetlosnih signala koji su posvuda u putničkom prostoru, a reagiraju na zahtjeve ili komande putnika sprijeda ili straga.

Author: Toyota foto: Toyota

Toyota u Europi do 2026. godine planira uvesti šest modela u okviru obitelji bZ (Beyond Zero). Raznolik asortiman elektrificiranih proizvoda pomoći će Toyoti da brže ostvari svoj cilj ugljične neutralnosti, koji želi ostvariti do 2050.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.