Početna Auto 161 pregleda

Majstorski izrađena limuzina za japanskoga cara i elitu

1
Vidi galeriju 1/5
Majstorski izrađena limuzina za japanskoga cara i elitu Majstorski izrađena limuzina za japanskoga cara i elitu Majstorski izrađena limuzina za japanskoga cara i elitu Majstorski izrađena limuzina za japanskoga cara i elitu Majstorski izrađena limuzina za japanskoga cara i elitu

Toyota je za 2018. godinu najavila novu, treću generaciju ekskluzivne limuzine Century. Riječ je o maloserijskom autu koji se sklapa ručno od 1967. i poznat je po izuzetnoj preciznosti izrade

Svojevrsni je to japanski pandan Rolls-Royceu, u čijoj su luksuznoj unutrašnjosti uživali carevi, državnici i ostala japanska elita.

1 | Author: Toyota foto: Toyota

Izvan Zemlje izlazećeg Sunca ovaj je auto malo poznat jer nikada nije bio službeno namijenjen izvozu, no mogao se vidjeti u voznom parku japanskih ambasada.

1 | Author: Toyota foto: Toyota

U odnosu na prethodnu generaciju, novu odlikuje znatno moderniji i skladniji, no još uvijek i prilično suzdržani dizajn. Ali, najviše se izmjena odnosi na tehnologije. Umjesto benzinca V12 novi će Century pokretati benzinac V8 s obujmom 5,0 litara, sparen s elektromotorom i baterijom. Hibridni sklop s 400 KS pokreće skoro tri tone tešku limuzinu u kojoj je sve podređeno udobnosti i sigurnosti. Naime, novi će Century biti opremljen baš svim trenutačno dostupnim sigurnosnim tehnologijama najvećega japanskog proizvođača.

1 | Author: Toyota foto: Toyota

Posebna pozornost posvećena je preciznosti izrade i materijalima korištenim za izradu unutrašnjosti. Luksuzna Toyota i dalje je najbolji i najudobniji Japanski auto svih vremena.

1 | Author: Toyota foto: Toyota

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.