Početna Auto 3848 pregleda

Skupocjeni klon Mercedesa CLK GTR traži novoga vlasnika

FOTO: MAGNA

Ovaj superautomobil nastao je 1999. godine, a riječ je o unikatu konstruiranome na bazi Mercedesa CLK GTR

Author: MAGNA foto: MAGNA

Kao baza poslužio je Mercedes-Benz CLK GTR, odnosno rijetka homologizirana verzija koju je AMG u suradnji s tvrtkom HWA proizveo u seriji sa samo četrdeset primjeraka. Pokreće ga 7,4-litreni motor V8, a ne 6,9-litreni V12 kakav se nalazi u Mercedesu CLK GTR. Ovaj motor razvija 450 'konja', a snaga se na stražnje kotače prenosi uz pomoć peterostupanjskog sekvencijalnoga mjenjača. Masa od samo 1350 kilograma omogućava Sbarru ubrzanje do stotke za 4,9 sekundi i maksimalnu brzinu 325 km/h.

Author: MAGNA foto: MAGNA

Za današnje pojmove to i ne zvuči impresivno, ali u vrijeme kada je Sbarro Espace GT1 nastao, to je bilo respektabilno. Naime, tada je Porsche 911 razvijao 402, a Ferrari F50 513 'konja'. Franco Sbarro i njegova tvrtka predstavili su Espace GT1 na ženevskom salonu 1999. godine, a automobil je odmah i prodan.

Author: MAGNA foto: MAGNA

Sada, gotovo dva desetljeća posliije, ovaj superautomobil prodaje se u Španjolskoj. Prešao je svega 1410 kilometara, a cijena je zasad nepoznata. Sbarro Espace GT1 pojavio u prodaji 2010. godine, a tražena cijena bila je milijun eura. S obzirom na to što je riječ o jedinome proizvedenom primjerku, novi će vlasnik morati posegnuti duboko u džep.

Author: MAGNA foto: MAGNA

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.