Početna Auto 159 pregleda

Nekad turbo, danas struja, ali SAAB se vraća

Saab
Vidi galeriju 1/3
Nekad turbo, danas struja, ali SAAB se vraća Nekad turbo, danas struja, ali SAAB se vraća Nekad turbo, danas struja, ali SAAB se vraća

Tvrtka koja je otkupila posrnuli Saab kani proizvoditi električne automobile, a prvih 20.000 vozila naručila je za svoje djelatnike kineska megakompanija

Švedska tvrtka NEVS (National Electric Vehicle Sweden), koja je 2012. kupila posrnuli Saab i prava na proizvodnju automobila, sklopila je 996 milijuna USD vrijedan ugovor s kompanijom China Volant Industry. Taj kineski konglomerat kani za svoje zaposlenike naručiti čak 20.000 električnih auta baziranih na modelu 9-3.

Saab | Author: SAAB foto: SAAB

Prve isporuke trebale bi uslijediti već u 2017., a posljednje u 2020. godini.U tijeku su pregovori između NEVS-a i matične tvrtke Saab AG, specijalizirane za proizvodnju oružja, zrakoplova i prateće vojne industrije, oko prava korištenja naziva Saab u proizvodnji elektroauta.

Saab | Author: SAAB foto: SAAB

U planu je i izgradnja tvornice u Kini, a dotad bi se električno pokretani auti na bazi Saaba 9-3 trebali sklapati u Švedskoj. Nekada prosperitetna tvrtka bila je poznata po brojnim inovacijama, a jedna od najpoznatijih je turbopunjač s ventilom za ispuštanje viška pritiska.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.