Početna Auto 915 pregleda

Novi brutalna izvedba Tesle Model 3 ubrzava poput superautomobila

FOTO: Tesla

Nova Tesla dolazi u Hrvatsku do kraja lipnja. Do 100 km/h ubrzava za samo 3,1 sekundu, a košta manje od 56 tisuća eura

Prošle godine Tesla je napravila opsežni redizajn  na svojem Modelu 3, a sada širi ponudu uzbudljivom novom  izvedbom Performance koje je najsnažniji Model 3 u povijesti.

Novi Model 3 Performance, kako navodi Tesla ima "više od 460 KS", što mu  omogućuje ubrzavanje od 0 do 100 km/h za samo 3,1 sekundi te maksimalnu brzinu od 262 km/h. Kako Tesla nije objavila precizne podatke o snazi, možemo samo nagađati koliko točno konjskih snaga ovaj auto ima. Američki automobilski portali iznose podatak o 510 KS, no ne zna se je li to za verziju u SAD-u ili će europska i američka verzija biti identične.  Author: Tesla foto: Tesla

Bilo kako bilo, Model 3 Performance koristi Teslinu novu pogonsku jedinicu četvrte generacije, koja donosi poboljšanja snage što je rezultiralo impresivnim ubrzanjima na razini superautomobila. 

Author: Tesla foto: Tesla

Tesla je također nadogradila ovjes za bolju kontrolu karoserije. Tu je i novi Track Mode koji sada sadrži prilagodljive komande ovjesa s pogonskim sklopom optimiziranih performansi koji odmah reagira na zahtjeve vozača i jamči maksimalnu kontrolu. Kad je sustav uključen, putem potpuno novog korisničkog sučelja možete prilagođavati razinu upravljivosti te upravljati kontrolom stabilnosti i regenerativnim kočenjem.

Author: Tesla foto: Tesla

Nove kočnice  dolaze u seriji s kočionim pločicama visokih performansi. One jamče brže zaustavljanje, imaju veća toplinska ograničenja i izdržljivije su. Model 3 Performance ima crvene kočione čeljusti.

Author: Tesla foto: Tesla

Što se tiče dizajna Performance ima male promjene u odnosu na druge Modele 3. Novi difuzor i spojler od ugljičnih vlakana omogućuju smanjenje otpora od pet posto i povećavaju aerodinamičko prianjanje za 36 posto u usporedbi s prethodnim Performance modelom.

Author: Tesla foto: Tesla

Nova sportska sjedala u unutrašnjosti imaju poboljšani bočni jastuk i bočni oslonac, što pruža veću podršku tijelu pri vožnji kroz zavoje i dinamičnoj vožnji. Ujedno imaju mogućnost grijanja i ventilacije. Također, Model 3 Performance po prvi puta u unutrašnjosti ima detalje od karbonskih vlakana. 

Početna cijena Tesle Model 3 Performance u Hrvatskoj iznosi 55.990 eura, a isporuke počinju u do kraja lipnja. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.