Početna Auto 4465 pregleda

Novi Caddy Maxi je veći, duži i više može nositi

VW CADDY MAXI
Vidi galeriju 1/5
Novi Caddy Maxi je veći, duži i više može nositi Novi Caddy Maxi je veći, duži i više može nositi Novi Caddy Maxi je veći, duži i više može nositi Novi Caddy Maxi je veći, duži i više može nositi Novi Caddy Maxi je veći, duži i više može nositi

Najnovija generacija najprodavanijeg modela VW Caddy od sada je dostupna i kao izdužena verzija VW Caddy Maxi, koja je duža za 147 cm i ima meduosovinski razmak veći za 32 cm

Volkswagen gospodarska vozila na Salonu automobila u Ženevi prvi put predstavlja najnoviju generaciju najprodavanijeg modela Caddy i kao izduženu verziju Maxi. Nagrađena generacija prethodnika prodana je u razdoblju od 11 godina u više od 1,5 milijuna puta. Otprilike jedna trećina modela Caddy prodaje se kao verzija Caddy Maxi, koja je duža za 147 cm. Uspjeh koji nasljednik verzije Maxi s meduosovinskim razmakom vecim za 32 cm u odnosu na normalnu verziju treba bez iznimke nastaviti. Kod modela Caddy Maxi s dva reda sjedala u putničkom prostoru obujam prtljažnika je 530 litara. Naslon klupe u trećem redu je preklopiv, dok se klupa u drugom redu, koja je također preklopiva, može dodatno sklopiti prema naprijed.

Po potrebi se oba stražnja reda sjedala mogu u potpunosti izvaditi. Obujam s uklonjenim trećim redom sjedala može se proširiti na 1.350 litara, odnosno s uklonjenim drugim redom sjedala na 3.700 litara. Time Caddy Maxi nudi 848 litara više u odnosu na mali Caddy s 2.852 litre bez sjedala u putničkom prostoru. To znači da Caddy Maxi s 4,7 m3 (u kombinaciji s opcijskim paketom Flex sjedalo Plus) opet može podnijeti znatno veći teret nego Caddy sa 3,2 m3. Tako je kod Caddy Maxi furgona, kada je u pitanju teret, moguća nosivost od čak 1.005 kg uključujući vozača.

VW CADDY MAXI | Author: Autosalon foto: Autosalon

Maksimalnu učinkovitost nude novi motori u skladu s normom EU6, koji su na raspolaganju i za Caddy Maxi. Osnovu za tri TDI dizelske varijante za Caddy Maxi uvijek čini 2,0 litarski motor sa četiri cilindra. Njegov spektar snage seže od 75 kW / 102 KS sve do vrhunskog motora od 110 kW / 150 KS. Kod benzinskih motora modelu Caddy Maxi su na raspolaganju ukupno dva agregata. Spektar seže od 1,0 litarskog TSI motora s tri cilindra i 75 KW / 102 KS sve do 1,4 litarskog TSI motora sa četiri cilindra i snagom od 92 KW / 125 KS. U vozilu se nalazi sustav nadzora okoline ‚Front Assist‘, koji sadrži City funkciju kočenja u nuždi. Ako vozac pri brzini ispod 30 km/h previdi prepreku, sustav će automatski izvršiti kočenje te u idealnom slučaju u potpunosti spriječiti sudare naletom straga. Pored bočnih zračnih jastuka, za varijante osobnog vozila su k tome na raspolaganju primjerice i zraćne zavjese. Uvođenje novog modela Caddy Maxi na tržište kreće u Njemačkoj jednako kao i za Caddy od kraja lipnja; ubrzo će uslijediti sve ostale zemlje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.