Početna Auto 1194 pregleda

Ovo je električni auto s najvećim dosegom na svijetu

FOTO: Nio

Nude se baterije od 75, 100 i 150 kWh, a ovisno o odabranoj bateriji doseg je od 490 do čak 940 km

Sve uspješnija kineska marka Nio predstavila je model EC7, SUV srednje klase sa stražnjim dijelom u obliku coupe automobila.

Author: Nio foto: Nio

Kinezi su kombinirali prednji dio modela EL7 sa zakrivljenim stražnjim dijelom te dobili prilično atraktivan auto koji je dugačak 497 cm, i visok čak 171 cm. Nio je posebno ponosan na aerodinamički koeficijent od samo 0,23 što je svjetski rekord za SUV automobile. Taj podatak nije neovisno potvrđen no nema razloga da ne vjerujemo etabliranom kineskom proizvođaču jer je vrijednosti moguće prilično lako provjeriti u odgovarajućem zračnom tunelu. Jedan od trikova kojima su Kinezi uspjeli postići rekordu aerodinamiku je i aktivni stražnji spojler. 

Author: Nio foto: Nio

Pogon automobila je električni. Ima dva motora koji razvijaju čak 653 KS i 850 Nm. Ubrzanje do 100 km/h je na razini brzih sportskih automobila i traje samo 3,8 sekundi. Impresivan je i doseg. Nude se baterije od 75, 100 i 150 kWH, a ovisno o odabranoj bateriji doseg je od 490 do čak 940 km. Time ovaj auto postaje svjetski rekorder po dosegu među serijskim automobilima. 

Author: Nio foto: Nio

EC7 serijski dolazi u kombinaciji s ogromnim panoramskim krovom koji ima automatski zatamnjivanje u pet razina. Tu je i trozonski klima uređaj, premium audio sustav s 23 zvučnika i grijana prednja i stražnja sjedala. 

Author: Nio foto: Nio

Nio je već počeo primati narudžbe za EC7, a isporuke kupcima počinju od svibnja iduće godine. Cijena osnovnog modela je oko 70.000 eura što je vrlo jeftino usporedimo li to s cijenama sličnih europskih modela. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.